Voturi cu viză de flotant, în Capitală

Preşedintelui BEM, Alin Vişan, susţine că în Bucureşti, până la ora 11.00, au fost înregistrate două incidente, unul în sectorul 5 al Capitalei, unde şapte persoane au votat având vize de flotant, cel de-al doilea fiind înregistrat în sectorul 2, unde un preşedinte de secţie de votare era minor.

102 afișări
Imaginea articolului Voturi cu viză de flotant, în Capitală

Voturi cu viză de flotant, în Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, la secţia numărul 772 din sectorul 5 al Capitalei, preşedintele secţiei de votare a semnalat Biroului Electoral Municipal (BEM) că a permis ca şapte persoane să voteze, neobservând că aveau viză de flotant şi nu domiciliul în acest sector, în acest caz nefiind dipusă nicio sancţiune.

"Preşedintele acestei secţii nu va fi sancţionat, pentru că nu a făcut-o cu rea-voinţă. I-am atras atenţia să evite orice astfel de vot, care este interzis prin noile prevederi legale", a spus preşedintele BEM, Alin Vişan.

Totodată, preşedintele BEM a precizat că cel de-al doilea incident a fost înregistrat la secţia de votare numărul 162 din sectorul 2 al Capitalei, care a sesizat, prin reprezentantul PNL din secţia de votare, că preşedintele este minor.

Potrivit lui Alin Vişan, a fost luată legătura telefonică cu preşedintele care a confirmat că împlineşte vârsta de 18 ani în luna ianuarie 2009, fiind născut în data de 31 ianuarie 1991, aşa cum reieşea şi din lista transmisă prefectului Capitalei, în acest caz, funcţia fiind preluată de locţiitorul său.

BEM a cerut Instituţiei Prefectului să solicite Tribunalului Bucureşti să dispună înlocuirea sa.

Şeful secţiei 162, Patriciu Chiricuţă, a fost înlocuit, după ce instituţia a fost sesizată că nu are încă 18 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici