Vouchere educaţionale pentru profesori, pentru a participa la cursuri de dezvoltare a competenţelor digitale

  • Profesorii din Sectorul 5 al Capitalei vor primi vouchere educaţionale în valoare de 1.000 de lei, pentru a participa la cursuri de dezvoltare a competenţelor digitale, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa Consiliului Local.
  • Programul „Voucher educaţional” va fi implementat de Primăria Sectorului 5, în colaborare cu Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” şi cu unităţile de învăţământ de pe raza sectorului.
891 afișări
Imaginea articolului Vouchere educaţionale pentru profesori, pentru a participa la cursuri de dezvoltare a competenţelor digitale

Vouchere educaţionale pentru profesori, pentru a participa la cursuri de dezvoltare a competenţelor digitale

Consiliul Local al Sectorului 5 a adoptat în şedinţa din această săptămână proiectul privind acordarea de vouchere în valoare de 1.000 de lei, pentru fiecare profesor din învăţământul preuniversitar din sectorul 5. Suma va fi folosită pentru a participa la cursuri prin care să-şi dezvolte competenţele digitale şi să îi ajute la predarea online.

„Educaţia copiilor noştri este o prioritate. Iar pentru ca ei să beneficieze de un învăţământ de calitate, trebuie să îi susţinem şi pe profesori. Vedem că epidemia de COVID-19 nu a ajuns la final şi elevii sunt nevoiţi să înveţe în continuare de acasă. Vrem să ajutăm cadrele didactice să se perfecţioneze în ceea ce înseamnă competenţe digitale, pentru ca este esenţial ca ei să fie foarte bine pregătiţi pentru predarea online. Sumele nu sunt foarte mari, însă un astfel de proiect poate face diferenţa între un învăţământ de calitate şi unul deficitar. Noi nu ne permitem să ne jucăm cu educaţia copiilor din Sectorul 5”, a spus primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Centrul este cel care se va ocupa de procedura de achiziţie a voucherelor, iar ulterior acestea vor ajunge la primărie, care le va distribui în şcoli şi cadrelor didactice care vor beneficia de programele de dezvoltare a competenţelor digitale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici