Voucherele pentru vacanţă pentru minimum 5 ani sunt la mare căutare

Reintroducerea voucherelor pentru vacanţă sunt bine văzute de organizaţiile din industria ospitalităţii, care recomandă o formulă îmbunătăţită. Touroperatorii spun că acestea ar trebui să fie introduse pe termen de minimum 5 ani.

13934 afișări
Imaginea articolului Voucherele pentru vacanţă pentru minimum 5 ani sunt la mare căutare

Voucherele pentru vacanţă pentru minimum 5 ani sunt la mare căutare

Cele 24 de organizaţii care acoperă tot spectrul industriei ospitalităţii, reunite sub numele Alianţa pentru Turism (APT), precum şi alte organizaţii sindicale şi patronale care reprezintă toate domeniile economiei naţionale susţin importanţa majoră a reintroducerii voucherelor de vacanţă începând cu 2022.

APT, alături de celelalte organizaţii sindicale şi patronale, spun că este foarte bună reintroducerea voucherelor de vacanţă pentru toate categoriile de angajaţi începând cu 2022 si propun guvernului o formulă îmbunătăţită.

„În condiţiile actualei crize severe de personal, voucherele de vacanţă reprezintă un factor de motivare puternic pentru angajaţii din domeniul public şi privat. Deşi s-a creat falsa percepţie că angajaţii din sectorul privat nu pot beneficia de voucherele de vacanţă, cifrele dovedesc contrariul, indicând interesul în creştere al angajatorilor privaţi pentru această formă de incentivare. De exemplu, de la începutul anului până la 30 septembrie 2021, sectorul privat a alocat angajaţilor vouchere de vacanţă în valoare de peste 52 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 17% din valoarea totală a voucherelor emise în anul precedent. Creşterea motivaţiei şi eficienţei angajaţilor, refacerea energiei fizice şi intelectuale a acestora constituie o parte dintre beneficiile aduse forţei de muncă”, transmit, luni, reprezentanţii ANT.

De asemenea, potrivit ANT, voucherele de vacanţă au contribuit esenţial la îmbunătăţirea fiscalizării sectorului turistic, prin creşterea accelerată a numărului de structuri turistice clasificate, garantând colectarea de taxe şi impozite la bugetul public.

În doar 11 ani, mai precis în perioada 2010 – 2021, acestea au determinat creşterea cu 326% a numărului unităţilor de turism clasificate precum şi dublarea locurilor de cazare.

Mai precis, în octombrie 2010, potrivit ministerului de resort, existau 5458 de unităţi de cazare care totalizau 255.623 de locuri, iar în noiembrie 2021, cifra a ajuns la 17.800 de unităţi de cazare, respectiv 523.177 de locuri. Investiţiile stimulate de proiectul vouchere de vacanţă au însemnat atât edificarea de noi unităţi de cazare, cât şi modernizarea unora rămase într-o stare necorespunzătoare de zeci de ani, apariţia de centre de sănătate de 4 şi 5 stele în staţiuni balneare, dar şi construirea de piscine, centre spa, restaurante moderne şi alte facilităţi orientate spre turism sustenabil şi management digitalizat.

Un alt beneficiu important al voucherelor de vacanţă este acela că pot sprijini esenţial comunităţile locale, potrivit ANT. Rezultatul va determina dezvoltarea turismului sustenabil în particular şi a economiei locale în general, ca urmare a generării creşterii activităţii în sectoare conexe.

„Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar pentru servicii turistice în România, stimulând dezvoltarea turismului intern şi sprijinind balanţa de plăţi a României. Fireşte, acordarea acestora implică facilităţi fiscale pentru angajatori. Voucherele sunt incluse într-un sistem electronic, iar plăţile sunt simple, rapide şi în siguranţă, la POS sau online”, mai arată ANT.

Şi alte ţări europene, precum Franţa, Ungaria, Lituania şi Cehia au astfel de stimulente. O menţiune în plus o constituie Polonia, cu un sistem care oferă stimulente pentru copii, până la 18 ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici