Vrancea: Zeci de case inundate, două persoane luate de viitură

Zeci de case şi mai multe drumuri din judeţul Vrancea au fost inundate, miercuri, în urma ploilor torenţiale, iar două persoane din comuna Moviliţa au fost luate de o viitură, una dintre acestea fiind găsită şi salvată.

26 afișări
Imaginea articolului Vrancea: Zeci de case inundate, două persoane luate de viitură

Zeci de case inundate, două persoane luate de viitură, în judeţul Vrancea

Potrivit primelor informaţii furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, doi localnici din Moviliţa, Ion şi Maria Vlad, au fost luaţi de o viitură pe pârâul Zăbrăuţi. Bărbatul a fost găsit şi salvat de pompieri, în timp ce femeia este dată dispărută, fiind căutată în continuare.

Conform sursei citate, în urma ploilor torenţiale au fost inundate mai multe drumuri comunale şi gospodării din localităţile Mărăşeşti, Panciu, Rugineşti, Fitioneşti, Moviliţa, Străoane, Pufeşti, Boloteşti, Corbiţa, Adjud, Jipia, Urecheşti şi Păuneşti. În localitatea Moviliţa au fost inundate patru case, iar în localitatea Străoane a fost distrus parţial drumul comunal, iar 30 de case au fost inundate.

În localitatea Panciu, două poduri care asigurau legătura cu localităţile limitrofe au fost parţial afectate, iar un pod de pe pârâul Hăulita a fost total distrus.

În municipiul Adjud au fost inundate patru case, iar în oraşul Mărăşeşti au fost inundate 15 locuinţe. De asemenea, în localitatea Păuneşti, o locuinţă a ars din cauza unui fulger, iar Postul de Poliţie a fost inundat.

Precipitaţiile căzute în ultimele ore în judeţul Vrancea depăşesc 90 de litri pe metrul pătrat. Cea mare cantitate de precipitaţii s-a înregistrat la Adjudul vechi - 92,6 litri pe metrul pătrat.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipaje ale ISU intervin cu mai multe utilaje şi autospeciale, precum şi cu o barcă în zonele afectate de inundaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici