Vreme mai caldă în sudul şi estul ţării. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Marţi, în sudul şi estul ţării vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice.

Urmărește
677 afișări
Imaginea articolului Vreme mai caldă în sudul şi estul ţării. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Vreme mai caldă în sudul şi estul ţării. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice, în special după orele amiezei, în regiunile estice şi în zona montană. Noaptea nebulozitatea se va accentua temporar în jumătatea de vest, unde va ploua local.

Ploile vor fi însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi de la 21...23 de grade în Maramureş şi în Dealurile de Vest până la 32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra în general între 7 şi 17 grade.

La BUCUREŞTI, marţi, vremea se va menţine călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 30...31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 14...16 grade.

ÎN ŢARĂ, miercuri, vremea va fi în general instabilă, dar se va menţine deosebit de caldă în sudul şi sud-estul ţării. Temporar înnorările vor fi accentuate şi în majoritatea zonelor vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 şi 17 grade.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici