Vreme rea a băgat autorităţile în alertă: Pompierii au intervenit în 51 de localităţi din 15 judeţe

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 51 de localităţi din 15 judeţe pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

Urmărește
81 afișări
Imaginea articolului Vreme rea a băgat autorităţile în alertă: Pompierii au intervenit în 51 de localităţi din 15 judeţe

Vreme rea a băgat autorităţile în alertă: Pompierii au intervenit în 51 de localităţi din 15 judeţe

„În ultimele 24 de ore, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, echipajele operative au intervenit în 51 de localităţi din 15 judeţe (Botoşani, Buzău, Caraş Severin, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vrancea) pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea”, anunţă IGSU.

În acest interval, din cauza precipitaţilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din două case, şapte beciuri, 13 curţi şi şase străzi.

Totodată, din cauza vântului puternic, salvatorii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 12 imobile, o anexă, precum şi pentru degajarea a 87 de copaci şi şapte stâlpi căzuţi. În urma acestor evenimente, au fost avariate cinci case, şapte blocuri de locuinţe şi 16 autovehicule.

În perioada analizată, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe trei drumuri naţionale (DN 12C/NT, DN 13B/HR şi DN 68A/TM) şi două drumuri judeţene (DJ 248/IS şi DJ 248A/IS). De asemenea, traficul feroviar a fost temporar blocat pe o linie principală (212/TM), între localităţile Lugoj şi Boldur şi 1 linie secundară (118/TM), între localităţile Nemeşeşti şi Margina.

Totodată, au fost înregistrate avarii în alimentarea cu energie electrică în 14 localităţi din judeţele Harghita, Maramureş şi Timiş, însumând un număr de aproximativ 6.500 de consumatori finali nealimentaţi. Echipele specializate prezente în teren au acţionat pentru remedierea situaţiilor în cel mai scurt timp.

„În ceea ce priveşte avertizarea populaţiei, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 32 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetăţenilor şi luarea măsurilor de autoprotecţie, 19 dintre acestea semnalând producerea fenomenelor meteorologice periculoase, în judeţele Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa – Năsăud, Buzău, Caraş – Severin, Cluj, Hunedoara, Harghita, Neamţ, Maramureş, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiş şi Vrancea”, precizează IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pompieri,
vreme,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici