VREMEA face ravagii: Peste 2.000 de consumatori din Bacău, fără curent electric în urma ploilor/ Drumuri şi zeci de case inundate în Vaslui/ Cetăţenii au primit mesaje prin Ro-Alert

Ploile torenţiale au produs avarii reţelelor electrice, lăsând fără curent electric peste 2.000 de consumatori din judeţul Bacău. În Vaslui, zeci de locuinţe şi curţi au fost inundate, iar pe două drumuri circulaţia este îngreunată.

2684 afișări
Imaginea articolului VREMEA face ravagii: Peste 2.000 de consumatori din Bacău, fără curent electric în urma ploilor/ Drumuri şi zeci de case inundate în Vaslui/ Cetăţenii au primit mesaje prin Ro-Alert

Sursa FOTO: Prefectura Vaslui

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au anunţat, marţi dimineaţă, că, potrivit DelGaz Grid, patru localităţi sunt afectate total de lipsa energiei electrice (Helegiu, Deleni, Drăgugeşti, Bălăneasa), iar o localitate este afectată parţial (Livezi).

În total, este vorba despre 2.423 de consumatori care au rămas fără curent electric în urma ploilor torenţiale.

În judeţul Vaslui, râul Bart a inundat, în localitatea Băceşti, 15 locuinţe şi 26 de curţi, dar şi DN 15 D şi DJ 195 A, unde circulaţia este îngreunată, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui.

22 de judeţe din nordul şi centrul ţării sunt marţi, până la ora 23.00, sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. În Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp. Aversele vor mai fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină.

Peste 130 de gospodării afectate de ploi în toată ţara. Vasluienii au primit mesaje prin Ro-Alert

Peste 130 de gospodării şi şase drumuri naţionale şi judeţene au fost afectate de ploi în toată ţara. Vasluienii au primit mesaje prin Ro-Alert, din cauza depăşirii cotelor de inundaţii pe râurile Bârlad şi Gârboveta.

Potrivit IGSU, avertizările emise de meteorologi au produs efecte în opt judeţe, respectiv Argeş, Bacău, Călăraşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava şi Vaslui, iar misiunile derulate au vizat evacuarea apei din 2 subsoluri şi 137 de gospodării ale cetăţenilor, fiind afectate 17 locuinţe.

De asemenea, 3 drumuri naţionale ( DN 2F, DN 11A şi DN 15D) 3 drumuri judeţene ( DJ 102, DJ 153C şi DJ 159A) au fost afectate din cauza apei acumulate pe carosabil sau a aluviunilor.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, în 5 localităţi din judeţul Vrancea sunt semnalate probleme, iar pentru remedierea situaţiei, echipe de intervenţie ale furnizorului de curent se află în teren.

La acest moment, pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, salvatorii intervin în judeţele Argeş, Neamţ şi Vaslui pentru degajarea apei şi aluviunilor de pe carosabil ( DN 15D, DJ 159A şi DC 26 ) şi pentru evacuarea apei din 20 case şi 24 curţi.

O situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Vaslui, unde, din cauza depăşirii cotelor de inundaţii pe râurile Bârlad şi Gârboveta, pentru protecţia populaţiei din zonele posibil afectate, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

„Având în vedere că atenţionările hidrometeorologice ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare la munte, precum şi scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie sunt în vigoare până în seara acestei zile, evoluţia situaţiei este atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional al IGSU şi, în funcţie de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea şi limitarea potenţialelor efecte”, anunţă IGSU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici