VREMEA până în luna noiembrie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua. HARTA ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna noiembrie.

10529 afișări
Imaginea articolului VREMEA până în luna noiembrie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua. HARTA ANM

VREMEA până în luna noiembrie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua. HARTA ANM (Imagine: Cristian Muntean/Mediafax Foto)

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

SEPTEMBRIE

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul ţării şi local în regiunile sudice şi estice, iar în rest vor fi normale.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile sud-estice şi local în cele estice şi sudice. În restul teritoriului vor fi apropiate de normal, cu o tendinţă de excedent în centrul ţării.

OCTOMBRIE

Valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est şi local în regiunile sudice şi vestice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării.

NOIEMBRIE

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptând nordul, nord-estul şi local vestul ţării, unde se pot situa sub aceste medii.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile centrale ale ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de mediile climatologice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici