VREMEA până în luna septembrie. Cât de călduroasă şi secetoasă va fi vara 2013 în ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor şi cantităţilor de precipitaţii în perioada iulie-septembrie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

30299 afișări
Imaginea articolului VREMEA până în luna septembrie. Cât de călduroasă şi secetoasă va fi vara 2013 în ţară

VREMEA până în luna septembrie. Cât de călduroasă şi secetoasă va fi vara 2013 în ţară (Imagine: Shutterstock)

Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

IULIE

Temperatura aerului va avea valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile centrale şi nordice, unde se va apropia de normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub normele climatologice pe aproape întreg teritoriul ţării.

AUGUST

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local în centrul şi nordul ţării vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor apropia de mediile multianuale în regiunile nordice, dar se vor situa sub normal în restul teritoriului.

SEPTEMBRIE

Temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde va putea avea valori ce vor depăşi mediile climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de uşor deficit în majoritatea regiunilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici