VREMEA până pe 25 august. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 15 - 25 august, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

66375 afișări
Imaginea articolului VREMEA până pe 25 august. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării

VREMEA până pe 25 august. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Temperaturile maxime vor creşte uşor în primele două zile, atingând medii de aproximativ 34 de grade Celsius pe data de 13 august, după care scad treptat până la 27 de grade, pe 15 august. Ulterior valorile diurne vor creşte din nou până la medii de 32 de grade în perioada 19 – 22 august, apoi se vor apropia de 30 de grade spre sfârşitul intervalului. Minimele termice vor avea mici fluctuaţii şi se vor situa în medie între 14 şi 18 grade Celsius pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Averse slabe îşi vor face apariţia îndeosebi în zilele de 14 şi 15 august, dar şi în jurul datei de 20 august.

CRIŞANA

Maximele termice vor creşte uşor în primele două zile şi vor ajunge în ziua de 13 august la medii în jurul a 32 de grade Celsius, după care scad treptat până la o medie de 26 de grade, în data de 15 august. În zilele următoare valorile diurne vor creşte din nou până la medii de 30 de grade în perioada 19 – 23 august, apoi se vor apropia de 28 de grade în ultima zi a intervalului. Temperaturile minime se vor încadra în medie între 13 şi 17 grade de-a lungul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de averse slabe va fi mai mare în zilele de 14 şi 15 august, dar şi în jurul datei de 20 august.

TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi uşor în primele trei zile, astfel încât maximele vor ajunge în medie la valori în jur de 30 de grade Celsius, după care scad pâna la medii de 24...25 de grade, în perioada 15 - 16 august. Din 17 august temperaturile diurne vor creşte din nou până la medii în jur de 28 de grade în perioada 19 – 22 august, apoi se vor apropia de 26 de grade spre sfârsitul intervalului. Minimele temice se vor situa în medie între 13 şi 16 grade în perioada 12 – 16 august, apoi vor staţiona la valori medii în jur de 12 grade Celsius.

În ziua de 15 august sunt posibile averse moderate cantitativ, în rest fiind de asteptat doar ploi slabe, cel mai probabil în zilele de 12,14,16 şi în jurul datei de 20 august.

MARAMUREŞ

Temperaturile maxime vor creşte usor în primele două zile si vor ajunge în ziua de 13 august la medii de aproximativ 30 de grade Celsius, după care scad treptat până la 25 de grade, pe 15 august. Va urma o nouă creştere, care va aduce valorile diurne până la medii de 29 de grade în perioada 19 – 22 august, apoi se vor apropia de 27 de grade în ultima zi. Minimele termice vor avea uşoare variaţii în prima săptămână, când se vor situa în medie între 12 şi 15 grade Celsius, iar a doua săptămână vor fi staţionare la o medie în jur 14 grade.

Probabilitatea de averse slabe va fi mai mare în zilele de 14 şi 15 august, dar şi în jurul datei de 20 august.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi uşor în primele trei zile, astfel încât maximele vor atinge valoarea medie de 30 de grade Celsius, după care scad până la medii de 24...25 de grade, în perioada 15 - 16 august. Ulterior temperaturile diurne vor creşte uşor şi se vor situa în a doua săptămână a intervalului la valori medii de 28...29 de grade. Minimele temice se vor situa între 13 şi 17 grade în prima săptămână şi vor fi staţionare la o valoare medie de 15 grade după 19 august.

Probabilitatea pentru averse va creşte în zilele de 14 şi 15 august, dar şi în jurul datei de 20 august.

DOBROGEA

Până pe 15 august temperaturile maxime se vor situa în jurul unei valori medii de 32 de grade Celsius, apoi vor scădea spre 28 de grade în zilele de 16 şi 17 august. În a doua săptămână valorile diurne vor fi staţionare la medii de 29...30 de grade. Minimele termice vor depăşi uşor 20 de grade în primele nopi, apoi se vor situa, în medie, între 17 şi 19 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusă pe toata durata intervalului.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi uşor în primele zile, astfel încât maximele termice vor ajunge în ziua de 14 august la o medie de 35 de grade Celsius, după care scad până la 29 de grade, pe 16 august. Apoi valorile diurne vor creşte uşor, spre 32 de grade între 19 – 22 august, apoi vor scădea uşor, spre 30 de grade, în ultimele două zile ale intervalului. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei valori medii de 19 grade în primele nopţi, apoi se vor încadra între 15 şi 17 grade Celsius.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în zilele de 15 şi 20 august.

OLTENIA

Temperaturile maxime vor creşte în primele zile până la medii de 34 de grade Celsius în ziua de 14 august, după care scad până la o medie de 27 de grade pe 16 august. Din 17 august valorile diurne vor creşte uşor, iar în a doua săptămână a intervalului de prognoză se vor situa, în medie, între 30 şi 32 de grade. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 18 grade în primele nopţi, apoi se vor încadra între 15 şi 17 grade Celsius.

Ploi, în general slabe cantitativ, se aşteaptă îndeosebi în zilele de 15, 16 şi 20 august.

LA MUNTE

Temperaturile diurne vor creşte în primele zile, atingând o medie de 21 de grade Celsius, după care scad până la o medie de 16 grade, în zilele de 15 şi 16 august. Apoi valorile termice vor creşte uşor şi se vor încadra în a doua săptămână între 18 şi 20 de grade. Temperaturile minime termice vor avea mici fluctuaţii de-a lungul intervalului şi se vor situa în medie între 8 şi 12 grade Celsius.

Ploi slabe se aşteaptă în zilele de 12,14,16, iar în ziua de 15 august sunt posibile averse moderate cantitativ. În a doua săptămână probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici