VREMEA se menţine caldă. Prognoza meteo pentru vineri în ţară şi în Bucureşti

Vineri, în regiunile sudice şi estice valorile termice diurne se vor încadra în limitele specifice acestei date calendaristice, cerul va fi mai mult noros şi, mai ales în cursul zilei, va ploua sau va burniţa, în general slab, în Oltenia, local în Muntenia şi izolat în Moldova, Dobrogea şi sudul Banatului. În restul teritoriului vremea se va menţine uşor mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, înnorările vor fi temporare, iar condiţiile de ploaie destul de reduse.

662 afișări
Imaginea articolului VREMEA se menţine caldă. Prognoza meteo pentru vineri în ţară şi în Bucureşti

VREMEA se menţine caldă. Prognoza meteo pentru vineri în ţară şi în Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Îndeosebi spre sfârşitul intervalului, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în Moldova şi 17 grade în Dealurile de Vest. Minimele termice, uşor mai ridicate decât mediile climatologice la nivelul întregii ţări, se vor situa, în general, între 0 şi 8 grade.

BUCUREŞTI

Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme normală pentru această dată, în timp ce minimele nocturne se vor situa uşor peste mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi în prima parte a zilei, trecător va mai ploua slab sau va burniţa, iar vântul va mai avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 5...6 grade.

LA MUNTE

În Munţii Banatului şi în Carpaţilor Meridionali, cerul va fi mai mult noros şi mai ales în cursul zilei va mai ploua, în general slab. În restul zonelor montane, înnorările vor fi temporare, iar ploi vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat. Îndeosebi spre sfârşitul intervalului, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici