VREMEA se răceşte în toată ţara. COD GALBEN de ploi în mai multe judeţe. HARTA zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de luni de la ora 11.00 până marţi la ora 09.00 în mai multe judeţe din ţară. De marţi de la ora 09.00 până miercuri la ora 06.00 vremea se va răci accentuat în sud-estul ţării şi în zona montană.

9078 afișări
Imaginea articolului VREMEA se răceşte în toată ţara. COD GALBEN de ploi în mai multe judeţe. HARTA zonelor afectate

VREMEA se răceşte în toată ţara. COD GALBEN de ploi în mai multe judeţe. HARTA zonelor afectate (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

În cursul zilei de luni, 22 septembrie şi în noaptea de luni spre marţi, în sudul Banatului, zona Carpaţilor Occidentali, Maramureş şi nordul Moldovei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Marţi, 23 septembrie şi în noaptea de marţi spre miercuri, va ploua pe arii extinse în sud-estul ţării şi în zona montană. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. Vântul se va intensifica mai ales în regiunile extracarpatice şi la munte, unde vor fi rafale de 60-70 km/h, iar temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile. În zona montană înaltă, izolat şi trecător, precipitaţiile vor fi mixte.

MARŢI

Vremea se va răci în toată ţara, dar mai accentuat în sudul şi în estul teritoriului, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub cele normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade în depresiuni şi 19 grade, local, în sud şi sud-est, iar cele minime se vor încadra între 2...3 grade în depresiuni şi 12 grade pe litoral. Vor fi înnorări şi ploi în cea mai mare parte a ţării, mai ales în cursul zilei, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate în sud-est şi la munte, unde se vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. Cu totul izolat şi trecător, în zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari la munte şi în regiunile sudice şi estice.

LA BUCUREŞTI

Vremea se va răci accentuat, astfel că valorile termice vor fi mai scăzute decât mediile climatologice specifice acestei perioade, cu o maximă de 16...17 grade. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, mai ales în cursul zilei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 8...10 grade.

MIERCURI

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, dar va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu precădere în nord şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 13...14 grade, local, în Maramureş, nordul Moldovei şi Transilvania şi 22 de grade, izolat, în Muntenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, când va mai ploua slab, pe arii restrânse în zona de munte şi izolat în rest. În cursul zilei, vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă şi 10 grade pe litoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici