Vremea va fi în general frumoasă. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea va fi în general frumoasă, iar din punct de vedere termic, apropiată de normal în nord, centru şi est, unde temperatura aerului va marca o scădere, faţă de ziua precedentă, şi călduroasă în restul teritoriului, informează ANM.

355 afișări
Imaginea articolului Vremea va fi în general frumoasă. PROGNOZA METEO pentru weekend

Vremea va fi în general frumoasă. PROGNOZA METEO pentru weekend

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

După-amiază, local în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, va fi caniculă şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul de 80 de unităţi. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Maramureş, Moldova şi la munte, unde cu totul izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Noaptea, cerul se va degaja în toate regiunile. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, la munte şi în extremitatea estică, nord-estică şi de sud-vest a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 36 de grade, iar cele minime vor avea valori de la 8...9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la 21...22 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

BUCUREŞTI

Vremea va fi predominant frumoasă şi călduroasă, cu o temperatură maximă în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16...18 grade.

Duminică

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi călduroasă, în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiază în Banat şi Oltenia, local în Muntenia şi izolat în sudul Crişanei şi sud-vestul Transilvaniei, unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul de 80 de unităţi. În vestul şi nord-vestul ţării, cerul va avea înnorări temporar accentuate, spre seară şi noaptea, când local vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător şi izolat, cu aspect de vijelie.

Pe suprafeţe mici, vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 37 de grade, iar cele minime între 9...10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22...23 de grade în Dealurile de Vest.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici