VREMEA va fi mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică, în ţară, la munte şi la Bucureşti

Sâmbătă, valorile termice diurne se vor situa peste cele climatologic specifice pentru a doua decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în zonele deluroase, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

1061 afișări
Imaginea articolului VREMEA va fi mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă şi duminică, în ţară, la munte şi la Bucureşti

VREMEA va fi mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru sâmbără şi duminică, în ţară, la munte şi la Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În cursul zilei cerul va fi variabil la senin, exceptând Dobrogea, unde vor fi înnorări şi condiţii ca izolat să se semnaleze precipitaţii slabe, mixte. În a doua parte a nopţii nebulozitatea joasă, de tip stratiform va fi în extindere în regiunile extracarpatice, unde vor fi posibile burniţe sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -15 grade. Se va semnala ceaţă, mai ales noaptea, în special în zonele joase de relief din sudul şi estul teritoriului.

LA BUCUREŞTI:

Sâmbătă, cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -4...-3 grade. În orele dimineţii, dar mai ales noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

LA MUNTE:

Sâmbătă, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

ÎN ŢARĂ:

Duminică, în regiunile intracarpatice, vremea se va menţine frumoasă şi mai caldă decât în mod normal pentru această dată, iar cerul va fi mai mult senin. În sudul şi estul teritoriului vor fi înnorări, însă doar izolat vor fi posibile burniţe şi fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade, iar cele minime între -7 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre -14 grade. Dimineaţa şi noaptea, local în regiunile extracarpatice şi izolat în rest va fi ceaţă.

LA MUNTE:

Vremea se va menţine, duminică, mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, înnorări temporare mai ales în a doua parte a intervalului în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde izolat va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, izolat va fi ceaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici