Vulpea prinsă la etajul al patrulea al unui bloc din Iaşi, diagnosticată cu rabie

Vulpea prinsă la etajul al patrulea al unui bloc din Iaşi a fost diagnosticată, miercuri, cu rabie, autorităţile anunţând că persoanele din imobil, dar şi animalele din zonă vor fi vaccinate antirabic, transmite corespondentul MEDAFAX.

367 afișări
Imaginea articolului Vulpea prinsă la etajul al patrulea al unui bloc din Iaşi, diagnosticată cu rabie

Vulpea prinsă la etajul al patrulea al unui bloc din Iaşi, diagnosticată cu rabie (Imagine: Shutterstock)

Inspectorul Nicolae Ivanciu, din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Iaşi, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că rezultatele analizelor de laborator arată că vulpea prinsă în urmă cu o zi la etajul al patrulea al unui bloc din Iaşi are rabie.

"Au venit rezultatele la analize, iar vulpea are rabie. Se va trece rapid la vaccinarea tuturor animalelor din zonă. De asemenea, vor fi vaccinaţi şi oamenii de acolo, pentru că virusul se transmite rapid", a afirmat Ivanciu.

Inspectorul DSV Iaşi a mai spus că oamenii din zona respectivă "trebuie să fie receptivi şi să alerteze Direcţia Sanitar Veterinară dacă apare ceva în neregulă".
Ivanciu a precizat că, cel mai probabil, vulpea a ajuns în oraş venind din pădurea Ciric situată la marginea municipiului.

"În cazul rabiei, comportamentul animalului e ciudat. El pleacă în linie dreaptă. Aşa a ajuns în blocul din cartierul Tătăraşi, la o distanţă de un kilometru de pădure. Primii care au ajuns, marţi dimineaţă, în blocul unde era vulpea au fost poliţiştii. Iniţial, când a fost făcută sesizarea, cei de la Poliţie au crezut că este o glumă a unui cetăţean din bloc, dar s-au deplasat şi au constatat că animalul era la uşa unui locatar", a mai spus Nicolae Ivanciu.

O vulpe a intrat, marţi, într-un bloc din Iaşi şi a urcat până la etajul al patrulea al imobilului, animalul fiind prins de angajaţii serviciului de ecarisaj al municipiului, după ce locatarii au alertat Poliţia.

Animalul a fost eutanasiat la scurt timp după ce inspectorii DSV au recoltat probele de laborator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici