Wall Street Journal: Francezii culeg foarte prost sparanghel. Unele culturi din Franţa, lăsate să putrezească

  • Fermierii din Franţa care cultivă sparanghel se plâng de faptul că nu pot aduce muncitori din Est
  • Unii fermieri au decis să lase legumele neculese
1470 afișări
Imaginea articolului Wall Street Journal: Francezii culeg foarte prost sparanghel. Unele culturi din Franţa, lăsate să putrezească

Wall Street Journal: Francezii culeg foarte prost sparanghel. Unele culturi din Franţa, lăsate să putrezească

Wall Street Journal dedică un articol amplu fermierilor din Europa de Vest care, date fiind restricţiile de circulaţie, nu mai pot aduce forţă de muncă din Est. „Francezii culeg foarte prost sparanghel”, este titlul articolului din WSJ.

Annie Guichon, care are o fermă amplasată în partea de est a Parisului, este extrem de nemulţumită de actualele restricţii şi susţine că muncitorii din Europa de Est pot fi înlocuiţi cu greu de francezi, deoarece aceştia din urmă nu sunt productivi, scrie WSJ.

„Francezii sunt foarte slabi la cules sparanghel”, a spus Guichon, adăugând că aceştia nu pot sta aplecaţi prea mult timp deasupra straturilor.

Sparanghelul este una din primele culturi recoltate în Europa. Leguma este extrem de apreciată în Germania, dar este totodată o  foarte sensibilă.

„Este extrem de complicat de cules. Trebuie să ştii ce faci, la ce să fii atent”, a declarat Annie Guichon.

Împreună cu familia şi cu încă o persoană, ea va strânge un sfert din recolta din acest an. Sparanghelul necules va rămâne pe câmp. Polonezii care au fost angajaţi anii trecuţi la cules nu mai pot fi aduşi în Franţa din cauza restricţiilor de circulaţie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici