Wall Street Journal: Ucraina a comandat atropină, folosită împotriva efectelor produse de armele chimice

Organizaţia umanitară americană Direct Relief a declarat pentru Wall Street Journal că, la cererea ministrului ucrainean al Sănătăţii, a trimis la Kiev aproximativ 220.000 de fiole cu un medicament care poate fi folosit pentru a contracara efectele armelor chimice,

1103 afișări
Imaginea articolului Wall Street Journal: Ucraina a comandat atropină, folosită împotriva efectelor produse de armele chimice

Wall Street Journal: Ucraina a comandat atropină, folosită împotriva efectelor produse de armele chimice

Aceasta este atropina, care este utilizată pentru a creşte ritmul cardiac sau pentru a reduce secreţiile de mucus în plămâni sau căile respiratorii. În practică, este capabil să blocheze efectele otrăvirii cauzate de agenţii nervoşi. Este acelaşi medicament distribuit lucrătorilor din domeniul sănătăţii din Siria în 2017.

„Direct Relief trimite acest medicament cu speranţa absolută că nu va avea loc niciodată un atac care să justifice utilizarea lui”, a declarat Alycia Clark, directorul de droguri la organizaţia cu sediul în Santa Barbara, California, pentru The Wall Street Journal.

Medicamentele au fost trimise săptămâna aceasta.

Potrivit Asociaţiei Americane pentru Controlul Armelor, printre cele mai periculoase arme chimice se numără sarinul, un lichid incolor, inodor şi fără gust care poate fi folosit pentru a contamina alimentele sau apa sau poate fi eliberat în aer.

În funcţie de modul în care este distribuit, poate provoca vărsături şi diaree, ducând la paralizie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici