Video West Gate Studio, primul complex studenţesc privat din România

Studenţii din Bucureşti au la dispoziţie un nou complex studenţesc de garsoniere şi apartamente cu chirii începând de la 80 de euro pe lună, acesta fiind inaugurat, joi, în districtul West Gates din cartierul Militari

10822 afișări

Complexul va avea cinci clădiri cu unităţi de locuinţă dintre care prima clădire este gata să-şi primească chiriaşii. Clădirea are 375 de garsoniere şi apartamente cu o capacitate de aproximativ 750 de persoane.

Următoarele două clădiri ale complexului vor fi gata până la jumătatea anului viitor. Primele trei imobile vor avea astfel o capacitate totală de aproximativ 1.000 de unităţi pentru care s-au investit 40 de milioane de euro.

Primii chiriaşi au luat în primire noile locuinţe de la 1 iulie, iar primul imobil este ocupat în prezent în proporţie de 25%. Campusul beneficiază de parcare subterană, parcare de suprafaţă, spălătorie, teren de tenis, piscină acoperită.

West Gate Studio

Preşedintele Genesis Development, (compania care s-a ocupat de dezvoltarea campusului) Rod Stewart, a spus că, în urma cercetărilor, reprezentanţii multinaţionalei au observat că există o deficienţă a locurilor de cazare pentru studenţi în complexele de stat.

"Este o piaţă pe care puteam pătrunde şi puteam satisface nevoile. În campusurile din Bucureşti standardele sunt îndoielnice", a spus Stewart.

West Gate Studio

Chiriile încep de la suma de 80 de euro pe lună în condiţiile semnării unui contract pe un an. Preţurile pot ajunge până la aproximativ 300 de euro de persoană pe lună. Campusul este destinat studenţilor, dar nu numai aceştia pot să-şi închirieze locuinţe aici. Persoanele care vor să închirieze o garsonieră sau un apartament în West Gates trebuie doar să completeze un formular de aplicare şi plătească un avans între două şi patru luni. Locuinţele sunt destinate pentru două persoane fiecare, însă studenţii pot alege să locuiască şi singuri, plătind preţul dublu.

Rod Stewart a adăugat că investiţia totală pentru prima clădire a depăşit 20 de milioane de euro şi a estimat că banii investiţi în tot complexul ar putea fi recuperaţi în 10-15 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici