X-59, produs de NASA, este cel mai silenţios avion supersonic construit vreodată

Avionul X-59 Quiet SuperSonic Technology (QueSST) este în construcţie la „Skunk Works”, deţinută de Lockheed Martin în Palmdale, California, din 2019.

12701 afișări
Imaginea articolului X-59, produs de NASA, este cel mai silenţios avion supersonic construit vreodată

X-59, produs de NASA, este cel mai silenţios avion supersonic construit vreodată

X-59 QueSST experimental este proiectat să zboare la viteze supersonice şi să reducă sunetul tipic al aceste jeturi prin scăderea volumului până la sunetul scos de un trântit al uşii unei maşini.

Peste 175 de sisteme de înregistrare de la sol vor măsura sunetul provenit de la X-59. NASA spune că avionul ar putea ajuta la remodelarea reglementărilor care interzic în prezent zborul supersonic peste zonele populate din cauza perturbărilor pe care le pot provoca exploziile sonice.

Vineri, 12 ianuarie, debutul supersonicului X-59 va fi difuzat în timp real şi poate fi văzut de oriunde în lume prin mai multe canale oficiale NASA, inclusiv canalul său de televiziune, aplicaţia sa pentru smartphone-uri, tablete şi alte dispozitive mobile, de la ora 23:00, ora României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici