Yulia Timoşenko, la Bucureşti: Încă de la începutul războiului, România a fost alături de Ucraina

Încă de la începutul războiului, România a fost alături de Ucraina şi a ajutat şi cu ce este vizibil şi cu ce nu este vizibil, ceea ce a fost vital pentru că Rusia să fie oprită, a spus, la Bucureşti, Yulia Tymoshenko, fost prim-ministru al Ucrainei, informează Ziarul Financiar.

1717 afișări
Imaginea articolului Yulia Timoşenko, la Bucureşti: Încă de la începutul războiului, România a fost alături de Ucraina

Yulia Timoşenko a fost unul dintre speakerii conferinţei Third Annual Romanian Business & Investment Roundtable, organizată de revista britanică The Economist, la Bucureşti.

Alte declaraţii ale Yuliei Timoşenko:

„Numai apartenenţa totală la NATO va oferi Ucrainei securitate”.

„România şi a deschis porţile şi milioane de ucraineni au început să vină în România şi în alte ţări. Aţi oferit tot ce era nevoie pentru ei să supravieţuiască”.

„Încă de la începutul războiului, România a fost alături de Ucraina şi a dat şi ce este vizibil şi ce nu este vizibil ceea ce a fost vital pentru că Rusia să fie oprită”.

„Astăzi avem 100.000 de ucraineni care au România ca a două casă. Şi vrem să vă mulţumim tuturor românilor care au oferit acest ajutor, pentru că ne vom aminti întotdeauna”.

„Nici Georgia şi nici Ucraina nu au primit invitaţie în NATO atunci când au cerut, pentru că Germania şi Franţa nu au vrut”.

„Dacă te uiţi de la distanţă, pare imposibil, dar două ţări au schimbat cursul istoriei, pentru că Rusia a atacat Georgia iniţial”.

„La opt luni de la Summitul din Bucureşti, Putin a tăiat gazul în Europa în toată Europa, unde erau temperaturi de -15 grade Celsius. A fost pentru prima dată când a fost folosită energia că armă. Donbas şi Crimeea au fost ocupate apoi”.

„Interesele comerciale au câştigat. Acum ne ocupăm cu consecinţele acestor decizii sau lipsei de decizii şi avem o ameninţare pentru securitatea regiunii”.

„Când Rusia vorbeşte despre nouă securitate regională, se referă la redefinirea sferelor de influenţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici