Zborurile cu avioane private în Europa sunt în creştere

Utilizarea avioanelor private este în creştere în Europa şi odată cu aceasta şi cantitatea de dioxid de carbon eliberată în atmosferă, conform Bloomberg.

114 afișări
Imaginea articolului Zborurile cu avioane private în Europa sunt în creştere

Numărul de zboruri a crescut cu 64% anul trecut, ceea ce a dus aproape la o dublare a emisiilor de CO2, potrivit unui studiu realizat de firma olandeză de consultanţă de mediu CE Delft şi comandat de Greenpeace. Potrivit studiului, Marea Britanie a fost destinaţia principală, iar ruta Paris-Londra a fost cea mai populară.

Revenirea după pandemie a stimulat o redresare în cel mai poluant sector al transporturilor, care emite de 14 ori mai multe gaze cu efect de seră decât transportul aerian convenţional şi de 50 de ori mai mult decât transportul cu trenul. În ultimii trei ani, zborurile cu avionul privat în regiune au crescut de aproape cinci ori, ajungând la 572.806 călătorii în 2022, potrivit studiului.

Rezultatele ar putea creşte presiunea asupra UE şi a Regatului Unit pentru a face mai mult pentru a limita utilizarea avioanelor private. Anul trecut, Franţa a fost în fruntea solicitărilor de creştere a taxelor pentru acest mod exclusiv de zbor, în timp ce este din ce în ce mai în dezacord cu planurile UE de reducere a emisiilor cu 55% până la sfârşitul deceniului. Sectorul transporturilor reprezintă aproape un sfert din amprenta de carbon a blocului comunitar.

"Avioanele private sunt uluitor de poluante şi în general, inutile", a declarat Doug Parr, director de politici la Greenpeace UK. "Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu haosul climatic, pierzându-şi mijloacele de trai sau chiar mai rău, în timp ce o minoritate infimă consumă combustibil pentru avioane ca şi cum nu ar exista ziua de mâine."

Greenpeace a cerut interzicerea avioanelor private şi de asemenea, a zborurilor pe distanţe scurte în cazul în care există deja o legatură cu trenul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici