Video Zece cafenele de pe Bulevardul Decebal, închise de inspectorii antifraudă fiscală - VIDEO

Zece cafenele de pe Bulevardul Decebal au fost închise, pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, de inspectorii antifraudă fiscală, pentru neemiterea bonului fiscal sau comercializarea de băuturi alcoolice fără banderole fiscale.

2856 afișări

Vineri noapte, în Bucureşti, 81 de inspectori antifraudă fiscală au verificat activitatea restaurantelor şi cafenelelor de pe Bd. Decebal, informează Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

Au fost constatate 43 abateri, pentru sancţionarea cărora inspectorii DGAF au dispus sancţiuni în valoare totală de 481.571 de lei. De asemenea, inspectorii antifraudă fiscală au dispus suspendarea activităţii comerciale, pentru perioade cuprinse între una şi trei luni, a 10 localuri, care încălcau obligativitatea legală de emitere a bonului fiscal sau comercializau băuturi alcoolice fără banderole fiscale.

Localurile respective pot contesta măsura în instanţă, iar până la o decizie definitivă în favoarea sancţiunii îşi pot continua activitatea.

Ca urmare a acţiunilor de control efectuate până în prezent, în scopul prevenirii evaziunii fiscale, s-a constatat o îmbunătăţire a conformării voluntare, astfel că un număr din ce în ce mai mare de localuri de profil realizează activităţi comerciale fiscalizate, respectiv înregistrează veniturile şi emit bonuri fiscale, potrivit DGAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici