Video Zece persoane cercetate, dintre care şase reţinute, pentru trafic internaţional de maşini de lux

Zece persoane au fost puse sub urmărire penală, dintre care şase au fost reţinute, pentru trafic internaţional cu autoturisme de lux, anchetatorii confiscând aproape 20 de maşini după percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Dolj, Vâlcea, Timiş, Arad şi Teleorman.

63 afișări

Cele zece persoane făceau parte dintr-o grupare ce trafica autoturisme de lux, pe care le închiria de la firme de profil şi ulterior le înmatricula cu acte false şi le vindea, se arată într-un comunicat de miercuri al Poliţiei Române.

În urma investigaţiilor poliţiştii au stabilit că membrii grupării, începând din 2008 şi până în prezent, au deturnat autoturisme de lux din Austria, Italia, Germania, Spania şi Slovenia, pe care apoi le-au adus în România, unde le-au modificat elementele de indentificare şi documentele de proprietate şi provenienţă.

De cele mai multe ori, maşinile erau înmatriculate pentru prima dată în România în posesia unor persoane juridice care şi-au încetat activitatea sau pe numele unor persoane fizice ale căror documente de identitate au fost declarate pierdute. Ulterior, maşinile erau vândute mai departe către terţe persoane, cu sume apropiate de preţul de achiziţie de pe piaţă, anume în jur de 30.000 de euro.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale au făcut marţi 12 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Argeş, Dolj, Vâlcea, Timiş, Arad şi Teleorman, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), al specialiştilor DGIPI şi al poliţiştilor de investigaţii criminale de la inspectoratele judeţene, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti.

Zece suspecţi au fost conduşi la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, anchetatorii ridicând şi documente, înscrisuri şi unităţi de calculator. Totodată, poliţiştii au confiscate 19 autoturisme de lux.

Cei zece suspecţi, respectiv Adrian M. (38 de ani), Cristian C. (36 de ani), Dragoş H. (27 de ani), Ioan P. (26 de ani), toţi din Bucureşti, Ştefan B. (33 de ani), din judeţul Argeş, Vladimir G. (34 de ani), din Craiova, Camil L. (40 de ani), din Timişoara, Liviu R. (24 de ani), din Buftea, Vasile S. (34 de ani), din Roşiorii de Vede şi Aurel T. (31 de ani), din Chitila, au fost puşi sub urmărire penală pentru înşelăciune, fals, uz de fals, tăinuire şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului bucureşti a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Adrian M., Cristian C., Liviu R., Ştefan B., Camil L. şi Dragoş H., urmând ca aceştia să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a grupării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici