Zece români, arestaţi în Spania pentru falsificare de carduri bancare

Treisprezece persoane, între care zece cetăţeni români, au fost arestate la Tarragona, în nordul Spaniei, fiind suspectate că vindeau în Romania produse cumpărate cu ajutorul unor carduri pe care le falsificaseră, a anunţat joi poliţia, citată de cotidianul spaniol ABC, în ediţia electronică.

79 afișări
Imaginea articolului Zece români, arestaţi în Spania pentru falsificare de carduri bancare

Zece români, arestaţi în Spania pentru falsificare de carduri bancare (Imagine: Mediafax Foto)

Conform declaraţiilor poliţiei, cele 13 persoane, dintre care zece români şi trei spanioli, făceau parte dintr-o reţea internaţională de falsificare de carduri, care operează în Italia, Spania şi România.

Investigaţiile au început în aprilie, după ce s-a constatat că la un centru comercial din Tarragona, o persoană făcea cumpărături în valoare de sume foarte mari.

În urma cercetărilor, poliţia a descoperit identitatea persoanei şi a celor cu care colabora aceasta. Agenţii au aflat că în majoritatea centrelor comerciale, aceste tranzacţii ilegale se realizau cu acordul comercianţilor.

Presupul şef al reţelei a fost arestat de catre poliţia locală din Cambrils, pe numele acestuia existând deja un mandat european de arestare şi de extrădare emis de către autoritaţile italiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici