Zeci de accidente pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Un număr de douăzeci şi două de persoane s-au accidentat, în cursul zilei de duminică, pe pârtiile din staţiunile prahovene Azuga şi Buşteni, cauzele accidentelor fiind lipsa de experienţă a schiorilor începători şi neatenţia.

1 afișare
Imaginea articolului Zeci de accidente pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Zeci de accidente pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Un număr de 18 turişti s-au accidentat pe pârtia Kalinderu din Buşteni, alte patru persoane fiind rănite pe pârtiile din Azuga, însă nu au fost înregistrate cazuri grave.

Potrivit lui George Cotinghiu de la Salvamont Buşteni, în majoriotatea cazurilor a fost vorba fie de contuzii, fie de luxaţii sau fracturi de peroneu.

Şeful de instalaţie al pârtiei Kalinderu, Mihai Dobre, a spus că accidentele au fost cauzate fie de neatenţia turiştilor aflaţi pe pârtie, fie de lipsa de experienţă a schiorilor începători care, ajunşi pe porţiunile abrupte de pe pârtie, nu ştiu cum să reacţioneze şi se dezechilibrează.

Mihai Dobre a arătat că pârtia Kalinderu este acoperită în totalitate de un strat de zăpadă artificială care măsoară peste 40 de centimetri, iar zăpada artificială este mult mai dură decât cea naturală. El a mai spus că porţiunile line ale pârtiei alternează cu cele foarte abrupte şi că porţiunile abrupte au variante ocolitoare mai line.

Dobre a reconamdat schiorilor lipsiţi de experienţă să încerce să nu intre în zonele abrupte de pe pârtie şi să le ocolească, iar dacă totuşti ajung într-o astfel de zonă trebuie încerce să reducă viteza de coborâre.

Alex Bîrţoiu de la Salvamont Azug, a declarat că şi pe pârtiile din Azuga patru turişti au fost răniţi, duminică, în accidente provocate de neatenţie sau de lipsa de experienţă, nefiind însă înregistrate cazuri grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici