Zeci de animale eutanasiate într-un judeţ, după apariţia unui nou focar de PESTĂ porcină

Un nou focar de pestă porcină a apărut în judeţul Galaţi, într-o localitate aflată în apropiere de graniţa cu judeţele Brăila şi Vrancea, un număr de 66 de porci dintr-o gospodărie fiind eutanasiaţi preventiv după ce alte trei animale au murit din cauza virusului, transmite corespondentul MEDIAFAX

1057 afișări
Imaginea articolului Zeci de animale eutanasiate într-un judeţ, după apariţia unui nou focar de PESTĂ porcină

Zeci de animale eutanasiate într-un judeţ, după apariţia unui nou focar de PESTĂ porcină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Galaţi s-a întrunit luni şi a aprobat un plan de măsuri după confirmarea focarului de pestă porcină africană într-o exploataţie din comuna Nămoloasa.

Astfel, autorităţile au decis uciderea preventivă a celor 66 de porci aflaţi în gospodărie, distrugerea cadavrelor, curăţarea teritoriului, precum şi aplicarea măsurilor de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport.

Deoarece focarul de pestă porcină a apărut la graniţa judeţului Galaţi, zona de protecţie stabilită de localităţi afectează şi localităţi din Brăila şi Vrancea.

„S-au instaurat o zonă de protecţie în jurul focarului, de minim 3 kilometri, cuprinzând localităţile Nămoloasa, Nămoloasa Sat şi exploataţiile pe o rază de 3 kilometri nord, şi o zonă de supraveghere în jurul focarului, de minim 10 kilometri, care include zona de protecţie, pe raza localităţilor Lieşti, Lungoci, Fundenii Noi, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Mănăstirea Vladimireşti (judeţul Galaţi); Olăneasa (judeţul Brăila); Călienii Vechi, Călienii Noi, Maluri, Năneşti, Râmniceni, Belciugatele, Tătaru, Măicăneşti (judeţul Vrancea)”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

În zona de protecţie, deplasarea şi transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepţia cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară, iar animalele sunt supravegheate de către medicii veterinari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici