Zeci de cadavre de porci au fost găsite la marginea localităţilor dintr-un judeţ, după apariţia pestei porcine

30 de cadavre de porci au fost găsite pe câmp, în pădure sau pe cursurile de apă, în judeţul Botoşani, după apariţia focarelor de pestă porcină. Reprezentanţii DSVSA Botoşani îi sfătuiesc pe oameni să solicite ajutorul medicului veterinar, pentru că suinele pot avea şi alte boli, nu doar virus PPA.

2408 afișări
Imaginea articolului Zeci de cadavre de porci au fost găsite la marginea localităţilor dintr-un judeţ, după apariţia pestei porcine

Zeci de cadavre de porci au fost găsite la marginea localităţilor din acest judeţ, după apariţia pestei porcine

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Minodora Vasiliu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că, de la începutul anului, au fost găsiţi peste 30 de porci morţi, la marginea localităţilor din judeţ.

"Au fost aruncaţi porci. Aşa fac oamenii în ziua de azi, aruncă porci. Sfatul meu este să nu le mai fie frică, să facă un dialog permanent cu Direcţia Sanitară Veterinară Judeţeană, pentru a putea lupta împreună împotriva virusului pestei porcine, să anunţe medicul veterinar despre orice îmbolnăvire sau mortalitate, că nu orice îmbolnăvire sau mortalitate înseamnă patologie pestă porcină africană, ceea ce s-a şi dovedit la toate mortalităţile pe care le-am găsit, pe care le-am adus, inclusiv porc sălbatic”, a spus Vasiliu.

Potrivit acesteia, animalele nu au avut pestă porcină africană, dar oamenii au aruncat leşurile de teamă că vor veni autorităţile să le omoare suinele, dacă s-ar confirma că vreunul dintre ele ar avea pestă porcină africană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici