Zeci de copii, miniştri ai Muncii pentru o zi, şi-au cerut drepturile

Zeci de copii au participat de ziua lor la Ziua porţilor deschise la Ministerul Muncii, cerând din scaunul de ministru instituirea unei sărbători a bunicilor, respectarea dreptului la opinie şi schimbarea sistemului de învăţământ, astfel încât elevii de liceu să poată alege ce vor să studieze.

142 afișări
Imaginea articolului Zeci de copii, miniştri ai Muncii pentru o zi, şi-au cerut drepturile

Zeci de copii, miniştri ai Muncii pentru o zi, şi-au cerut drepturile (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, s-a întâlnit, vineri, cu zeci de copii cărora le-a cedat scaunul pentru a veni cu soluţii pentru problemele care îi privesc.

Deşi emoţionaţi, cei mici au demonstrat că îşi cunosc foarte bine drepturile şi au militat pentru respectarea lor.

Cei mai mulţi au menţionat drepul la educaţie, la asistenţă medicală sau de petrecere a timpului liber, însă ministrului Muncii i s-a cerut şi respectarea dreptului la viaţă.

"Copiii nu trebuie omorâţi înainte să se nască. Toţi copiii trebuie să aibă dreptul la viaţă", i-a explicat o elevă de clasa a VII-a Marianei Câmpeanu.

Elevii i-au mai spus ministrului că trebuie să le fie respectat şi dreptul la libertate, unii dintre ei plângându-se de faptul că părinţii sunt prea exigenţi şi îi împiedică să se implice în anumite activităţi.

La finalul întâlnirii, ministrul Muncii le-a transmis copiilor că discuţia cu ei a fost neaşteptat de interesantă, că i-a plăcut foarte mult şi i-a asigurat că toate propunerile făcute de ei vor fi centralizate pentru ca ei să se gândească şi la soluţii.

"Au avut atâta seriozitate în modul de a se aşeza pe scaun, de a spune ce trebuie să facă şi de a găsi o soluţie. Pe mine m-au impresionat foarte mult. Au avut idei foarte constructive, unele de-a dreptul minunate. Majoritatea părerilor, şi o să-l rog pe ministrul Educaţiei să organizeze astfel de întâlniri, se îndreaptă foarte mult către educaţie", a declarat ministrul Muncii.

Demnitarul i-a asigurat pe cei mici că a reţinut faptul că vor să aibă posibilitatea să-şi spună părerea, să se ţină cont de opiniile lor, să contribuie în luarea unor decizii şi în familie, şi la şcoală.

"Acest luctru cred că se poate face numai prin colaborare. Trebuie o legătură între familie şi şcoală. Una din propuneri a fost ca Ministerul Educaţiei să consulte şi elevii de liceu, nu doar studenţii, pentru că ar dori ca şi la liceu să aibă o curriculă asemănătoare cu cea universitară: câteva discipline obligatorii şi în rest să poată să-şi aleagă ce cred ei că le-ar folosi în viitor. Este o gândire foarte modernă. O voi transmite în Guvern", a precizat ministrul.

În final, ministrul Muncii le-a transmis copiilor "tot binele din lume".

"Aş vrea ca toată lumea, împreună cu politicienii, să se gândească în fiecare zi măcar un minut la copii", a mai spus Mariana Câmpeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici