Zeci de locuinţe, gospodării şi subsoluri de spitale şi blocuri, inundate în judeţul Bacău

Zeci de locuinţe, gospodării şi subsoluri de spitale din judeţul Bacău, inclusiv apartamente de la demisolul unui bloc, au fost inundate în urma unor ploi torenţiale, peste 75 de pompieri militari şi civili intervenind ore întregi pentru evacuarea apei.

190 afișări
Imaginea articolului Zeci de locuinţe, gospodării şi subsoluri de spitale şi blocuri, inundate în judeţul Bacău

Zeci de locuinţe, gospodării şi subsoluri de spitale şi blocuri, inundate în judeţul Bacău (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit situaţiei centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, cantităţile mari de precipitaţii căzute într-un interval scurt de timp au dus la inundarea a trei apartamente situate la demisolul unui bloc de locuinţe, precum şi a două case, o curte şi un beci, toate situate în municipiul Bacău.

De asemenea, au fost inundate subsolul tehnic al lifturilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, sala cazanelor de la Penitenciarul Bacău precum şi subsolurile a două blocuri din acelaşi oraş.

În municipiul Oneşti, inundaţiile au afectat subsolurile Catedralei Ortodoxe şi Spitalului Municipal Oneşti, trei curţi, două gospodării şi un beci de pe mai multe străzi din oraş.

În comuna Gura Văii, au fost inundate şase gospodării şi patru locuinţe, iar în satul Filipeşti au fost acoperite cu apă cinci curţi.

"Pentru evacuarea apei din apartamentele, casele, gospodăriile şi subsolurile inundate, au fost angrenate forţe importante, respectiv peste 60 de pompieri, 12 autospeciale de intervenţie şi opt motopompe şi electropompe. Într-una din localităţile afectate, s-a primit sprijinul a 15 voluntari, iar în alt sat s-a intervenit cu trei buldoexcavatoare şi o autobasculantă pentru înlăturarea aluviunilor angrenate de torentele de apă", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Tot în urma intemperiilor vremii, opt localităţi din judeţul Bacău au rămas fără energie electrică, doi stâlpi fiind rupţi de rafalele puternice de vânt. Echipele de intervenţie ale E.ON Moldova Distribuţie au reuşit pe parcursul zilei de joi să realimenteze toate localităţile rămase fără curent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici