Zeci de milioane de dolari şi o tonă de scuze, preţul pentru o candamnare nedreaptă, care i-a adus unui american 44 de ani de închisoare

  • Episodul halucinant a fost prezentat de New York Times.
  • Un bărbat a ajuns în închisoare sub acuzaţia de violare a unei femei, în 1976.
  • Ronnie Long are acum 68 de ani şi nimeni nu-i va mai putea înapoia timpul care i-a fost furat.
  • El a fost despăgubit cu 25 de milioane şi a primit scuze de la oraşul Concord.
1912 afișări
Imaginea articolului Zeci de milioane de dolari şi o tonă de scuze, preţul pentru o candamnare nedreaptă, care i-a adus unui american 44 de ani de închisoare

Ronnie Long

După ce a petrecut 44 de ani în închisoare în urma unei condamnări pe nedrept primită de la un juriu din Carolina de Nord pentru violarea unei femei în 1976, un bărbat şi-a soluţionat procesul împotriva forţelor de ordine de stat şi locale cu 25 de milioane de dolari, sumă primită ca despăgubire.

Acordul - relatează New York Times - include scuze publice către Ronnie Long, 68 de ani, din partea oraşulului Concord, care recunoaşte „erori semnificative de judecată şi abateri intenţionate” din partea foştilor angajaţi ai oraşului, care au dus la condamnarea lui pe nedrept, urmată de încarcerare.

„Ne pare profund rău pentru greşelile trecutului care i-au cauzat un rău enorm lui Long, familiei sale, prietenilor săi şi comunităţii noastre”, a spus Consiliul Local, într-un comunicat.

„A suferit mult timp de pierderea libertăţii şi a unei părţi substanţiale din viaţa sa”, se arată în continuare în notă, care precizează că „a executat pe nedrept 44 de ani, 3 luni şi 17 zile de închisoare pentru o infracţiune pe care nu a comis-o”.

Şi, „chiar dacă nu există nicio modalitate de a restabili pe deplin ceea ce i-a fost luat, prin acest acord facem tot ce ne stă în putere pentru a îndrepta greşelile trecutului şi a ne asuma responsabilitatea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici