Zeci de percheziţii în România, Germania şi Marea Britanie pentru camătă, şantaj şi proxenetism

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut joi zeci de percheziţii în Dâmboviţa, în cadrul unor ordine europene de anchetă şi alte 9 în Germania şi mare Britanie la persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, camătă şi şantaj.

1596 afișări
Imaginea articolului Zeci de percheziţii în România, Germania şi Marea Britanie pentru camătă, şantaj şi proxenetism

Zeci de percheziţii în România, Germania şi Marea Britanie pentru camătă, şantaj şi proxenetism

Pocurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au făcut joi 33 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dâmboviţa, iar, în cadrul unor ordine europene de anchetă, alte 9 percheziţii, pe teritoriul unor state vest-europene (Germania şi Marea Britanie), la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, camătă şi şantaj.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna ianuarie 2014, pe raza judeţului Dâmboviţa a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în mod coordonat până în anul 2022, în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, camătă şi şantaj în România şi Germania, obţinând în acest mod important foloase patrimoniale.

Astfel. începând cu luna ianuarie 2014, membrii grupului au beneficiat de sumele de bani obţinute prin practicarea prostituţiei în Germania, Marea Britanie şi Olanda, de către persoanele racolate în acest scop, sume care au fost ulterior trimise în ţară, prin societăţile de transfer monetar ori prin intermediul unor alte persoane, celor care se aflau în România.

„În plus, în sarcina liderului grupului infracţional organizat s-a reţinut că, beneficiind de ajutorul unor coinculpaţi, începând cu luna ianuarie 2014 şi până în luna februarie 2022, a acordat împrumuturi în bani, solicitând şi încasând dobândă (de până la 30%), mai multor persoane din zona oraşului Titu, judeţul Dâmboviţa, efectuând această activitate ca o îndeletnicire. Aceeaşi persoană, prin ameninţări cu acte de violenţă, a constrâns o persoană vătămată în luna aprilie 2016, să-i remită o sumă de bani drept camătă (dobândă), obţinând în acest mod un folos patrimonial (bani), în mod injust, pentru sine. Din activităţile de urmărire penale efectuate până în prezent, a rezultat că au fost recrutate peste 40 persoane în scopul practicării prostituţiei în beneficiul grupului infracţional organizat, cercetările vizând 45 de persoane despre care există bănuiala că au fost implicate în activitatea infracţională”, arată DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe teritoriul României au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării 13 autoturisme, 32 telefoane mobile, 6 laptopuri, o puşcă cu aer comprimat, un pistol cu gaze, 2 arme airsoft, o sabie ninja, un cuţit de vânătoare, bijuterii din aur şi ceasuri de lux, diverse înscrisuri, precum şi sumele de 128.300 lei, 26.500 euro şi 2.300 lire sterline.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa vor fi duse pentru a fi audiate 22 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale. De asemenea, alte 4 persoane vor fi duse la audieri în Germania (2) şi Marea Britanie (2).

Acţiunea a beneficiat de sprijinul autorităţilor judiciare din Germania şi Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici