Zeci de persoane din Constanţa au suferit fracturi şi traumatisme după ce au căzut pe stradă / În Alba, aceeaşi situaţie: 20 de persoane au fost internate

Zeci de persoane care au suferit diverse fracturi şi traumatisme după ce au căzut pe stradă s-au prezentat, în ultimele 36 de ore, la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

474 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane din Constanţa au suferit fracturi şi traumatisme după ce au căzut pe stradă / În Alba, aceeaşi situaţie: 20 de persoane au fost internate

Zeci de persoane din Constanţa au suferit fracturi şi traumatisme după ce au căzut pe stradă (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, în ultimele zile a crescut numărul pacienţilor cu fracturi şi traumatisme.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, la UPU-SMURD au fost înregistrate 33 de cazuri de fracturi şi 29 de cazuri de traumatisme, au anunţat sursele citate.

De asemenea, în ultimele 36 ore, UPU-SMURD a înregistrat 292 de prezentări, între care şi 58 de copii.

"Dintre acestea, 41 au fost înregistrate la Traumatologie, opt la Chirurgie şi, cele mai multe prezentări, sunt în continuare la Interne - 151 de prezentări, din care 36 de internări”, au anunţat, luni, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Ei au adăugat că la UPU-SMURD nu a fost înregistrat niciun deces din cauza hipotermiei, în condiţiile în care judeţul Constanţa se află sub Cod Portocaliu de vreme geroasă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod portocaliu de ger, valabilă luni şi marţi, pentru 36 de judeţe din ţară, între care şi Constanţa. În acest interval, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între minus 29 şi minus 15 grade Celsius, iar maximele între minus 15 şi minus 10 grade Celsius.

La secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia au fost internaţi, de vineri până duminică, 20 de pacienţi, cu fracturi, entorse sau luxaţii, după ce au suferit accidente, inclusiv rutiere, din cauza poleiului, informează corespondentul MEDIAFAX.

Zeci de persoane s-au prezentat la spital, în judeţul Alba, în ultimele 36 de ore, cu fracturi şi traumatisme după ce au căzut pe stradă, alunecând din cauza gheţii sau a zăpezii.

Potrivit unui comunicat de presă postat, luni, pe site-ul Spitalului din Alba Iulia, numărul persoanelor care au suferit fracturi şi luxaţii a crescut în ultimele zile, de când a început să se depună zăpada, iar şeful secţiei de Ortopedie, medicul Iuliu Kadar susţine că pacienţii sunt de toate vârstele.

”Cei în etate, prezintă, în cele mai multe cazuri, fractură de antebraţ, sau fractură de col femural. Sunt însă şi multe cazuri de fracturi la copii. La aceştia cele mai frecvente fracturi sunt cele de cot, antebraţ şi gleznă. Am avut şi foarte multe victime ale unor accidente rutiere, cauzate de polei. Acestea sunt de obicei cazuri complexe. Vineri a fost internat un bărbat, de 41 de ani din Alba Iulia, cu multiple fracturi suferite în urma unui accident rutier. Acesta prezenta fractură de umăr, gleznă şi cot”, a declarat medicul Iuliu Kadar.

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia atrag atenţia persoanelor vârstnice că este recomandat să petreacă cât mai puţin timp în ger şi să urmeze cu stricteţe tratamentul prescris de medic, dacă suferă de afecţiuni cronice.

Meteorologii au anunţat cod portocaliu de vreme geroasă, luni şi marţi, în judeţul Alba, mai ales în cursul nopţilor şi dimineţilor, când minimele vor ajunge la – 29 de grade Celsius.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici