Video Zeci de persoane, implicate în devalizarea a peste o sută de ATM-uri - VIDEO

Procurorii DIICOT Bacău audiază 20 de persoane implicate în devalizarea a peste o sută de bancomate din mai multe oraşe ale ţării, frauda estimată fiind de aproximativ 250 de milioane de lei.

3363 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Bacău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bacău şi Direcţia de Investigaţii Criminale-IGPR, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de fraude la ATM-uri, prin utilizarea de instrumente artizanale.

Potrivit DIICOT, gruparea infracţională era constituită din aproximativ 25 de persoane, din municipiul Bacău, iar modalitatea de comitere a faptelor era una inedită la nivelul cazuisticii actuale. Astfel, învinuiţii procedau la sustragerea din bancomate a unor importante sume de bani, prin folosirea unui dispozitiv metalic confecţionat artizanal, introdus în fanta de eliberare a numerarului.

În această modalitate, învinuiţii au acţionat pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Bacău, Braşov, Neamţ, Covasna, Sibiu, Constanţa şi Iaşi, devalizând şi aducând în stare de neutilizare peste o sută de ATM-uri.

Prejudiciul constatat până la această dată depăşeşte suma de 250 milioane lei.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Bacău au fost conduse 20 de persoane, faţă de care, după finalizarea audierilor se vor dispune măsurile legale.

Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către DOS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici