Zeci de persoane, la un miting de solidaritate cu Raed Arafat la Cluj-Napoca

Peste 50 de persoane participă, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu Raed Arafat, având pancarte pe care scrie "Respect Arafat", "Nu ne condamnaţi la moarte!", "Ne-aţi ciuruit!".

748 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane, la un miting de solidaritate cu Raed Arafat la Cluj-Napoca

Raed Arafat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Acţiunea a fost iniţiată pe reţeaua de socializare facebook şi are titlul "SMURD pentru noi, noi pentru SMURD!".

Participanţii s-au adunat în jurul orei 19.00 şi spun că au venit în piaţă pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de SMURD şi Raed Arafat.

"Raed Arafat şi-a dat demisia din poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, iar noua lege a sănătăţii desfiinţează SMURD. Noi susţinem SMURD. Serviciul Mobil de Urgenţă şi de Reanimare este o obligaţie a statului faţă de cetăţenii săi. Am venit aici cu un mesaj de susţinere şi să ne exprimăm respectul şi solidaritatea cu Raed Arafat", a spus un participant.

Participanţii la manifestare au pancarte pe care scrie "Respect Arafat", "SMURD serviciu public", "Sănătate pentru toţi", "Nu ne condamnaţi la moarte!", "Sănătatea nu trebuie să fie un lux", "Ne-aţi ciuruit".

La acţiune participă mai mulţi liberali clujeni, printre care şi deputatul PNL Horia Uioreanu.

Acţiunea nu este autorizată de primărie.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministerul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că SMURD nu a fost creat de un om, statul făcând eforturi uriaşe pentru acest sistem, şeful statului menţionând că abordarea din ultimele zile i se pare "deplasată".

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că în România sunt două SMURD-uri - unul al statului şi unul privat, adică "o fundaţie care face care face ce vrea cu banii ei", referindu-se la Serviciul de Urgenţe din Ministerul de Interne şi, respectiv, la fundaţia înfiinţată de Raed Arafat.

"Discuţia despre Legea sănătăţii trebuie nepersonalizată. Eu nu am intenţionat nicio clipă personalizarea. Intervenţia mea publică a fost în momentul în care am considerat că s-a depăşit orice limită a dezinformării populaţiei. Vreau să mai fie foarte clar un lucru, sunt două SMURD-uri în România: un SMURD al statului şi un SMURD privat, o fundaţie care face care face ce vrea cu banii ei", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici