Video Atenţie, şoferi! Zeci de şoferi cu permise false circulă pe şoselele ţării

  • 52 de persoane au fost trimise în judecată într-un dosar al permiselor false.
  • Membrii grupării facilitau obţinerea de permise false în afara ţării.
  • Documentele erau apoi preschimbate în România.
1985 afișări

Procurorii au efectuat, miercuri, 41 de percheziţii pe raza a 19 judeţe şi a municipiului Bucureşti. 

Persoanele vizate de percheziţiile procurorilor ar fi sprijinit o reţea infracţională care, în schimbul unor sume consistente de bani, intermediau obţinerea de permise false în Africa. Ulterior, permisele eliberate de autorităţile străine erau preschimbate cu permise de conducere româneşti.

"Pentru realizarea acestei activităţi infracţionale, persoanele interesate de dobândirea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice puneau la dispoziţia membrilor grupării datele lor personale, o fotografie tip buletin (sau după caz se lăsau fotografiate de membrii grupării cu un cearceaf alb sau cu un perete alb în spate), un specimen de semnătură, precum şi diferite sume de bani, de regulă cuprinse între 2000 şi 3000 euro (sau echivalent în alte monede), sumele fiind expediate prin intermediul serviciilor de transfer monetar, de către membrii reţelei infracţionale care acţionau pe teritoriul ţării africane", scrie în comunicatul DIICOT.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici