Zeci de telefoane mobile, descoperite în Penitenciarul Poarta Albă după un exerciţiu de alarmare

Câteva zeci de telefoane mobile, cartele telefonice, acumulatori şi încărcătoare pentru telefoane au fost desoperite, sâmbătă, la deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Poarta Albă şi Secţia exterioară Valu lui Traian în urma unui exerciţiu de alarmare.

727 afișări
Imaginea articolului Zeci de telefoane mobile, descoperite în Penitenciarul Poarta Albă după un exerciţiu de alarmare

Zeci de telefoane mobile, descoperite în Penitenciarul Poarta Albă după un exerciţiu de alarmare (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Poarta Albă, întreg efectivul de funcţionari publici cu statut special din cadrul unităţii, împreună cu 150 de jandarmi ai Grupării Mobile "Tomis" Constanţa, au participat, sâmbătă, la un exerciţiu de alarmare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cu ocazia acestei acţiuni au fost efectuate exerciţii privind situaţii tactice operative, dar şi percheziţii generale asupra persoanelor private de libertate, a camerelor de deţinere, a secţiilor şi a altor locuri unde acestea au acces", a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei Gabi Botezan.

În urma percheziţiilor au fost descoperite 35 de telefoane mobile, o cartelă SIM, două încărcătoare şi două acumulatoare pentru telefon mobil.

"Eradicarea fenomenului introducerii de obiecte interzise în penitenciare reprezintă o prioritate, atât a conducerii Penitenciarului Poarta Albă cât şi a sistemului administraţiei penitenciare, activitatea de astăzi fiind parte integrantă dintr-o serie de acţiuni menite să prevină şi să combată acest fenomen", a declarat Gabi Botezan.

El a mai spus că astfel de acţiuni vor continua şi au drept scop dezvoltarea abilităţilor personalului şi a capacităţii de intervenţie rapidă pentru soluţionarea eficientă a incidentelor, dar şi menţinerea unui grad ridicat de siguranţă a locurilor de deţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici