Zeci de ucraineni învaţă limba română la cea mai mare bibliotecă din Galaţi

Zeci de refugiaţi din Ucraina învaţă limba română la cea mai mare bibliotecă din oraşul Galaţi. În plus, copiii care fac cursuri online cu profesorii din Ucraina sunt primiţi la biblioteca gălăţeană pentru a utiliza computerele şi imprimantele.

359 afișări
Imaginea articolului Zeci de ucraineni învaţă limba română la cea mai mare bibliotecă din Galaţi

Zeci de ucraineni învaţă limba română la cea mai mare bibliotecă din Galaţi

Aproximativ 30 de persoane, copii şi adulţi, participă la cursurile gratuite de la Biblioteca Judeţeană V.A.Urechia. Ei învaţă cuvintele de bază astfel încât să se poată descurca în România.

Cursurile sunt susţinute de o profesoară care vorbeşte şi limba ucraineană.

În plus, copiii care participă la cursurile online organizate de Ministerul Educaţiei din Ucraina pot utiliza infrastructura bibliotecii gălăţene.

„Biblioteca (sediul central şi filiale) pune gratuit la dispoziţia acestor persoane, aflate într-un moment trist şi nefericit din viaţa lor, spaţii în care pot face diferite activităţi educative, calculatoare pe care le pot folosi pentru şcoala online şi nu numai, xerox şi imprimare gratuită, vizionare de filme şi desene animate 3D, dar şi consultarea, la Sala de Lectură, a unor dicţionare şi cărţi scrise în limba ucraineană, din colecţiile Bibliotecii”, au anunţat reprezentanţii Bibliotecii V.A.Urechia.

În paralel, cei de la biblioteca gălăţeană organizează o colectă de cărţi de colorat, carioci, creioane, blocuri de desen şi manuale de colorat pentru refugiaţi. Copiii vor primi şi planşe didactice cu expresii uzuale şi cuvinte în limbile română şi ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici