„Zidul Chinezesc” pe mare: Beijingul a desfăşurat sute de bărci militare ca să-i intimideze pe filipinezi

Imaginile oferite de o dronă a Gărzii de Coastă filipineze şi datând de la începutul lunii decembrie arată sute de bărci ale miliţiei maritime chineze adunându-se pe un recif de corali din zona economică (ZEE) a ţării din Marea Chinei de Sud.

14250 afișări
Imaginea articolului „Zidul Chinezesc” pe mare: Beijingul a desfăşurat sute de bărci militare ca să-i intimideze pe filipinezi

„Zidul Chinezesc” pe mare: Beijingul desfăşoară sute de bărci militare în faţa Filipinelor

Numărul navelor chineze a crescut la peste 135 de la 111, câte erau în noiembrie, fiind împrăştiate în reciful Whitsun, pe care Manila îl numeşte Julian Felipe Reef, a declarat paza de coastă într-un comunicat.

Ambasada Chinei la Manila nu a făcut niciun comentariu. Garda de Coastă filipineză a desfăşurat două dintre navele sale, după ce a constatat o creşterea „alarmantă” a numărului de ambarcaţiuni.

Mişcarea Beijingului vine la câteva zile după ce Filipine a efectuat patrule comune aeriene şi maritime cu Statele Unite, urmate de un angajament similar cu Australia în Marea Chinei de Sud, aprinzând tensiunile cu China.

Filipine îşi intensifică eforturile pentru a contracara ceea ce descrie drept „activităţi agresive” ale Chinei în Marea Chinei de Sud, care a devenit un punct de tensiuni navale între Beijing şi Washington.

China a acuzat Filipine că înrolează „forţe străine” pentru a patrula în Marea Chinei de Sud. Oficialii de la Manila insistă că activităţile sale maritime sunt perfect legitime.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici