Zidul unui bloc din Feteşti s-a scufundat aproape un metru. Clădirea este în pericol de prăbuşire

Zidul unui bloc din municipiul Feteşti (Ialomiţa) s-a scufundat aproape un metru în pământ, iar localnicii au anunţat reprezentanţii Primăriei că este posibil ca imobilul să se prăbuşească, în timp ce primarul din oraş spune că oamenii vor fi mutaţi în fosta clădire a Spitalului Municipal.

284 afișări

Potrivit locatarilor blocului F9 din Feteşti, viaţa celor 16 familii care locuiesc în prezent în imobilul respectiv este în pericol, patru familii mutându-se deja la rude sau plecând în străinătate.

"Au fost 20 de familii, dar patru au plecat. Construit în 1975, blocul este unul dintre primele ridicate în Feteşti. Imobilul a început să se deterioreze după câţiva ani. Am cumpărat apartamentul în urmă cu 15 ani, plătesc impozit şi risc să mor în casa mea. Nu pot lăsa uşa descuiată pentru că se deschide mereu, din cauza înclinaţiei blocului. Mâncarea se varsă din farfurie, trebuie să pui o bucată de lemn sub castron, altfel te trezeşti cu ciorba pe jos. Nu se poate lăsa o sticlă cu apă pe jos, pentru că o ia la vale. Intrarea este în pantă, iar uşile se deschid singure", a spus o femeie care locuieşte în bloc.

Ea a mai spus că locatarii s-au adresat în repetate rânduri primarilor din municipiu de-a lungul anilor, însă problema lor nu s-a rezolvat.

Oamenii susţin că problema a apărut în momentul în care mai multe ţevi s-au spart şi nu au fost reparate, ceea ce a determinat infiltrarea apei în fundaţia clădirii şi înclinarea blocului.

Cinci dintre cele 16 familii care locuiesc în blocul F9 au devenit proprietari ai apartamentelor în care locuiesc, iar ceilalţi sunt chiriaşi.

"Blocul în care locuim nu mai există în acte de mai bine de 20 de ani. Când au început să fie probleme, au vrut să îl dărâme şi l-au şters din actele oficiale. Şi aici nu mi-a mai cerut nimeni chirie. Pentru ce să plătesc? Pentru că stau într-un bloc care a intrat un metru în pământ? Refuz să mai dau bani. Aud acum că ne vor muta la spital. Nici nu au dat drumul noii clădiri a spitalului şi spun că ne mută în cea veche. Acolo au murit oameni şi e plin de infecţii. Nici nu vreau să aud de aşa ceva, vă spun sincer", a afirmat o altă locatară.

La rândul său, primarul municipiului Feteşti a afirmat că intenţionează să îi mute pe locatari în fosta clădire a Spitalului Municipal.

"Ştim situaţia, nu avem alte locuinţe să le dăm, dar nu vrem un eveniment nedorit la Feteşti şi intenţionăm să-i mutăm pe oameni în fosta clădire a unităţii medicale, imediat ce construcţia nouă va fi gata. Asta se va întâmplă luna viitoare, aceasta este situaţia", a declarat primarul Gheorghe Catrinoiu.

Imobilul este format din două scări de bloc, doar una fiind locuită în prezent. Imobilul trebuia demolat din anul 1995, însă operaţiunea nu a fost începută nici în prezent. Cele mai afectate sunt apartamentele de la ultimul etaj, care au crăpături prin care se vede cerul şi intră ploaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici