Zilele Porţilor Deschise - Facultatea de Litere, 18-20 aprilie 2016

Facultatea de Litere Bucureşti îşi deschise porţile sale pentru ca liceenii să-şi facă opţiunile de viitor în cunoştinţă de cauză. Luni va fi întâlnirea cu Cătălin Ştefănescu, miercuri, dialogul dintre profesorii Eugen Negrici şi Mihai Zamfir.

202 afișări
Imaginea articolului Zilele Porţilor Deschise - Facultatea de Litere, 18-20 aprilie 2016

Zilele Porţilor Deschise - Facultatea de Litere, 18-20 aprilie 2016 (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

Iată comunicatul de presă al evenimentului:

"Facultatea de Litere organizează, în perioada 18-20 aprilie 2016, Zilele Porţilor Deschise, în sediul său din strada Edgar Quinet, nr. 5-7. Cu această ocazie, liceenii sunt invitaţi să participe la manifestările dedicate promovării programelor de studii ale facultăţii, care cuprind: cursuri deschise pentru diversele specializări care scot locuri la concurs în anul universitar 2016-2017, vizite ghidate în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultăţii de Litere, discuţii cu profesorii, studenţii şi masteranzii noştri.

Echipe de studenţi îi vor întâmpina pe oaspeţi în Holul de Marmură al facultăţii şi îi vor călăuzi pe tot parcursul manifestărilor, oferindu-le informaţii utile referitoare la facultatea pe care şi-au ales-o şi pe care o recomandă tuturor celor interesaţi de o educaţie solidă, în conformitate cu achiziţiile intelectuale ale perioadei contemporane şi cu diversitatea culturală a lumii actuale. Liceenii vor putea afla astfel despre noutăţile admiterii de la Litere, despre profesori de elită, burse, cămine şi, în general, despre tot ceea ce configurează profilul vieţii de student la unul dintre programele de studii ale Facultăţii de Litere.

Două conferinţe vor da un plus de eleganţă şi savoare după-amiezelor: Luni, 18 aprilie 2016, ora 18, în Sala de Consiliu a Facultăţii de Litere (parter), va avea loc o întâlnire cu jurnalistul Cătălin Ştefănescu, producătorul şi prezentatorul emisiunii "Garantat 100%", în jurul temei Made in România. Despre noi, altfel. Miercuri, 20 aprilie 2016, ora 18, în amfiteatrul Bălcescu (etaj 1), o nouă conferinţă din seria "Valorile noastre", moderată de Prof. univ. dr. Eugen Negrici, îl va avea ca invitat pe Prof. univ. dr. Mihai Zamfir, scriitor, istoric şi critic literar, traducător şi diplomat (ambasador al României în Portugalia şi în Brazilia).

Vă aşteptăm cu bucurie pentru a descoperi împreună câteva dintre motivele pentru care sloganul nostru – Numele mari se formează cu Litere! – este adevărat".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici