Ziua cea mai neagră din istoria Bucureştiului: 4 aprilie 1944. Capitala, lovită de bombardamente

Pe 4 aprilile 1944, într-o zi de marţi, la ora 13.45, un nor sumbru de avioane americane a invadat cerul Bucureştiului. Era senin şi cald, o zi cu vizibilitate perfectă pentru bombardiere.

12112 afișări
Imaginea articolului Ziua cea mai neagră din istoria Bucureştiului: 4 aprilie 1944. Capitala, lovită de bombardamente

Ziua cea mai neagră din istoria Bucureştiului: 4 aprilie 1944. Capitala, lovită de bombardamente

Când alarma a răsunat, bucureştenii au crezut că este un alt exerciţiu de rutină şi au continuat să îşi vadă de viaţa lor, în acea frumoasă zi de primăvară, la prânz. Nu se aşteptau ca americanii să ne atace, erau convinşi că lumea cunoaşte faptul că politicienii români din opoziţie poartă negocieri pentru trecerea ţării de partea Aliaţilor.

A fost un dezastru fără precedent în istoria oraşului.

Astăzi, 4 aprilie 2022, recompunem din mărturii ziua de 4 aprilie 1944, marţea neagră a Bucureştiului, într-un articol b365.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici