ZIUA COPILULUI la MAI: De 1 iunie, copiii au vizitat sediul ministerului şi s-au fotografiat în balconul ultimului discurs al lui Ceauşescu - GALERIE FOTO

Peste 2.500 de preşcolari şi elevi au vizitat vineri, de Ziua Copilului, palatul Ministerului Administraţiei şi Internelor, au intrat în biroul lui Nicolae Ceauşescu, au vizitat Sala de Marmură şi s-au fotografiat în balconul de unde dictatorul s-a adresat românilor pentru ultima oară, în 1989.

430 afișări
Imaginea articolului ZIUA COPILULUI la MAI: De 1 iunie, copiii au vizitat sediul ministerului şi s-au fotografiat în balconul ultimului discurs al lui Ceauşescu - GALERIE FOTO

ZIUA COPILULUI la MAI: De 1 iunie, copiii au vizitat sediul ministerului şi s-au fotografiat în balconul ultimului discurs al lui Ceauşescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

În Ziua Porţilor Deschise, organizată la sediul MAI în 1 Iunie, copiii au vizitat, în grupuri, sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), începând cu ora 9:00 şi până la 15:00.

În faţa sediului MAI, au fost expuse atât actualele autovehicule de intervenţie ale Poliţiei, Jandarmeriei şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi cele din trecut, respectiv o Dacie 1300 vopsită în alb-albastru şi inscripţionată "MILIŢIA", un Aro kaki şi un Opel bleu-marin din 1938.

Copiii, însoţiţi de ofiţeri de poliţie, au fost conduşi în Sala de Marmură - folosită în trecut pentru şedinţele Comitetului Politic Executiv al PCR, iar în prezent pentru videoconferinţele ministrului de interne cu prefecţii din teritoriu.

La ieşire, cei mici au putut vedea vechi uniforme de pompieri, iar apoi au fost conduşi în biroul ministrului de Interne Ioan Rus, folosit în trecut de Nicolae Ceauşescu, şi s-au fotografiat în balconul unde dictatorul şi-a ţinut ultimul discurs.

Cei sosiţi dimineaţă au fost primiţi în birou de ministrul de interne Ioan Rus, care a glumit cu ei şi i-a aşezat pe câţiva pe fotoliul său.

Ministrul de Interne a vizitat, şi el, standurile şi autospecialele de intervenţie ale ISU, spunând că nu poate fi niciodată mulţumit sută la sută de dotările pe care MAI le are pentru salvarea de vieţi omeneşti sau pentru a asigura ordinea şi siguranţa cetăţeanului.

"E o situaţie de etapă, în care aţi văzut că sunt o serie de structuri care şi-au îmbunătăţit în ultimii ani dotările şi încep să fie tot mai performanţi. Dacă vă uitaţi la IGSU, încrederea populaţiei în acest tip de activitate este identică, acum, cu încrederea în Biserică, semn că încep să-şi facă treaba, semn că au şi dotări cu care să facă aceste lucruri pozitive", le-a spus ministrul de Interne jurnaliştilor prezenţi la eveniment.

Rus a remarcat, însă, că nu toate structurile MAI se bucură de aceleaşi dotări. "Aţi văzut ce mi-au spus colegii de la Poliţie, maşinile sunt extrem de vechi, deci clar că se impune să facem şi alte dotări acolo. Niciodată nu sunt bani, dar totdeauna dacă mai cauţi, mai inventezi programe, faci, te preocupi, se găsesc şi resurse pentru treaba aceasta", a mai spus Ioan Rus.

GALERIE FOTO

Cei mai mari dintre vizitatorii de vineri ai palatului MAI au avut ocazia să dea şi un "examen de conducere" la standurile Poliţiei Rutiere. Copiii şi adolescenţii care au răspuns corect la majoritatea întrebărilor dintr-un set de şapte au obţinut un permis de conducere inscripţionat cu textul "1 iunie 2012, Ziua Copilului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici