Ziua internaţională a femeilor din mediul rural se sărbătoreşte pe 15 octombrie. Pentru câte românce ar trebui să fie un motiv de petrecere

  • Ziua internaţională a femeilor din mediul rural este sărbătorită, în fiecare an, la 15 octombrie, potrivit site-ului https://www.un.org/en/observances/rural-women-day.
  • Prima Zi internaţională a femeilor din mediul rural a fost celebrată la 15 octombrie 2008.
  • A fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) prin Rezoluţia 62/136 din 18 decembrie 2007.
568 afișări
Imaginea articolului Ziua internaţională a femeilor din mediul rural se sărbătoreşte pe 15 octombrie. Pentru câte românce ar trebui să fie un motiv de petrecere

Ziua internaţională a femeilor din mediul rural. Petru câte românce ar trebui să fie un motiv de sărbătoare

Femeile din mediul rural, reprezentând un sfert din populaţia lumii, lucrează ca fermieri, salariaţi şi antreprenori, conform statisticilor ONU. Mai puţin de 20% din proprietarii de terenuri la nivel mondial sunt femei.

În zonele rurale, diferenţa de remunerare între sexe este de până la 40%. Reducerea decalajului în ratele de participare a forţei de muncă între bărbaţi şi femei cu 25% până în 2025 ar putea creşte PIB-ul global cu 3,9%.

Dacă femeile din zonele rurale ar avea acces la activele agricole, la educaţie şi la pieţe ca şi bărbaţii, producţia agricolă ar putea fi mărită, iar numărul persoanelor înfometate ar putea fi redus cu 100-150 milioane.

În România, Ziua femeii din mediul rural a fost sărbătorită pentru prima dată în 1999, în localitatea Moeciu, judeţul Braşov. 

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, dintre cele 19,6 milioane de persoane care pe 1 ianuarie 2017 aveau reşedinţa obişnuită pe teritoriul României pentru cel puţin 12 luni, 10 milioane erau femei, reprezentând 51,1% din totalul populaţiei rezidente.

La oraş locuiesc 5,5 milioane de femei, adică 52,3% din totalul populaţiei urbane. În mediul rural, ponderea populaţiei feminine este de 49.8%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici