Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei: 27 de ambasade au transmis un mesaj de sprijin pentru comunitatea LGBT

Mai multe ambasade şi-au exprimat marţi, printr-o declaraţie comună, solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea LGBT şi pentru dreptul acesteia de a manifesta în mod paşnic.

1186 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei: 27 de ambasade au transmis un mesaj de sprijin pentru comunitatea LGBT

Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei: 27 de ambasade au transmis un mesaj de sprijin pentru comunitatea LGBT (Imagine: Razvan Lupica / Mediafax Foto)

"Cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Homofobiei, ne exprimăm solidaritatea şi sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din România. Având în vedere faptul că Bucharest Pride Festival 2016 va avea loc luna viitoare, susţinem dreptul legal al acestor comunităţi de a folosi această ocazie tradiţională pentru a se manifesta într-un mod paşnic cu scopul de a atrage atenţia cu privire la problemele specifice cu care se confruntă", potrivit unui mesaj semnat de 27 de misiuni diplomatice în România.

Mesajul este semantă de Reprezentanţa Comisie Europene în România şi ambasadele SUA, Marii Britanii, Olandei, Canadei, Germaniei, Franţei, Italiei, Norvegiei, Spaniei, Argentinei, Austriei, Australiei, Cehiei, Estoniei, Danemarcei, Finlandei, Ungariei, Irlandei, Israelului, Muntenegrului, Noii Zeelande, Portugaliei, Sloveniei, Suediei, Elveţiei şi Uruguayului.

"Unele persoane se confruntă în continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientării şi identităţii lor sexuale. Guvernele noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului. Oricine, inclusiv persoanele din comunitatea LGBTI, trebuie să se poată bucura de drepturile şi libertăţile prevăzute pentru cetăţenii tuturor naţiunilor", potrivit sursei citate.

De asemenea, în mesaj este menţionat şi faptul că guvernele sunt obligate de drepturile omului – inclusiv justiţia, egalitatea, umanitatea, respectul şi libertatea de expresie – şi de statul de drept să-şi protejeze cetăţenii împotriva violenţei şi discriminării şi să se asigure că toţi se bucură de şanse egale.

Marşul Diversităţii va avea loc sâmbătă, 25 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici