ZIUA JANDARMERIEI. Stroe: Aveţi ca obiectiv prioritar creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, le-a transmis jandarmilor, marţi, la festivităţile prilejuite de aniversarea a 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, că au ca obiectiv prioritar creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

595 afișări
Imaginea articolului ZIUA JANDARMERIEI. Stroe: Aveţi ca obiectiv prioritar creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului

ZIUA JANDARMERIEI. Stroe: Aveţi ca obiectiv prioritar creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

"Aţi dovedit că sunteţi o forţă credibilă în slujba semenilor şi prin propriile puteri v-aţi asigurat un loc de frunte între instituţiile care se bucură de încrederea populaţiei. Nu uitaţi că, împreună cu celelalte instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne, aveţi ca obiectiv prioritar creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, iar de la dumneavoastră cu toţii aşteptăm fermitate, legalitate şi operativitate", a spus Stroe, în mesajul transmis jandarmilor.

Cu aceeaşi ocazie, ministrul Afacerilor Interne a ţinut să-i felicite pe jandarmii implicaţi în misiuni de securitate internaţionale. "Doresc să-i salut şi să-i felicit pe jandarmii români aflaţi în misiunea internaţională din Afganistan, dar şi pe cei care au contribuit semnificativ la misiunile de restabilire şi menţinere a păcii în Regiunea Kosovo. Prestigiul dobândit în plan internaţional prin executarea cu profesionalism a misiunilor NATO şi ONU demonstrează că sunteţi instruiţi şi educaţi să fiţi furnizori, garanţi şi apărători de linişte şi dreptate", a spus Radu Stroe.

Festivităţile dedicată Zilei Jandarmeriei Române s-au desfăşurat, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezenţa premierului Victor Ponta, vicepremierului Gabriel Oprea, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şefului Departamentului Securitate Naţională, Iulian Fota, precum şi a ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşă.

La festivitate au participat, de asemenea, secretari de stat şi şefii de arme din MAI.

Tot cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie), secretarii de stat din MAI Anghel Andreescu şi Constantin Cătălin Chiper vor participa la ceremonialul militar şi religios în memoria eroilor jandarmi căzuţi la datorie de-a lungul timpului, care se va desfăşura la Monumentul Eroilor Jandarmi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici