Ziua Marinei 2017: Peste o mie de forţe MAI vor asigura ordinea la cele 600 manifestări,

Peste 1.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi mobilizaţi pentru a asigura ordinea publică în oraşele unde vor avea loc evenimente cu prilejul Zilei Marinei Române, fiind programate 600 de manifestări la care sunt aşteptaţi peste 850.000 de oameni, informează MAI.

630 afișări
Imaginea articolului Ziua Marinei 2017: Peste o mie de forţe MAI vor asigura ordinea la cele 600 manifestări,

Ziua Marinei: Peste o mie de forţe MAI vor asigura ordinea la cele 600 manifestări,

„Peste 1.100 de angajaţi MAI vor asigura un climat de linişte şi ordine publică în localităţile unde sunt organizate evenimente prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, unde este aşteptat un public numeros. (...) Având în vedere importanţa acestei sărbători creştine, la nivel naţional, doar în ziua de 15 august sunt programate aproximativ 600 de manifestări religioase sau culturale, la care se aşteaptă peste 850.000 de mii de participanţi. Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la Mânăstirea Nicula, judeţul Cluj, unde se estimează participarea a aproximativ 15.000 de persoane, în localitatea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov (10.000 de persoane), la Mânăstirea Tismana din judeţul Gorj (10.000 de persoane)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Cu prilejul acestei sărbători, Poliţia de Frontieră va participa, cu nave şi cu personal, alături de colegii de la Forţele Navale ale MApN, la manifestări ce vor fi desfăşurate în Constanţa, Mangalia, Tulcea, Brăila, Giurgiu, Călăraşi şi Orşova.

„În cadrul activităţilor derulate în principalele porturi maritime şi fluviale, vor avea loc ceremonii militare şi religioase, exerciţii demonstrative, iar cei interesaţi au acces la bordul ambarcaţiunilor Poliţiei de Frontieră. (... ) La Constanţa, în intervalul orar 10.00 - 13.00, două nave ale Poliţiei de Frontieră (printre care şi nava amiral „Ştefan cel Mare”) şi una a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa vor participa la Exerciţiul demonstrativ întrunit "Forţele Navale Române 17", desfăşurat pe mare, simulând o operaţiune de combatere a migraţiei ilegale pe mare. La Mangalia, între orele 09.00-12.00, trei nave ale Poliţiei de Frontieră şi una a ISU Constanţa vor fi implicate într-un exerciţiu de abordaj al unui remorcher aparţinând Statul Major al Forţelor Navale”, mai precizează reprezentanţii MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici