Ziua Mondială a Mediului: Ministerul Public anunţă că intensificarea luptei contra infracţiunilor privind mediul constituie un obiectiv pe anul 2017

Ministerul Public anunţă că şi-a propus ca intensificarea luptei împotriva infracţiunilor privind mediul, a celor silvice, privind patrimoniul natural şi cultural naţional să constituie un obiectiv pentru acest an prin operaţionalizarea şi specializarea reţelei de procurori.

104 afișări
Imaginea articolului Ziua Mondială a Mediului: Ministerul Public anunţă că intensificarea luptei contra infracţiunilor privind mediul constituie un obiectiv pe anul 2017

Ministerul Public: Intensificarea luptei contra infracţiunilor privind mediul, a celor silvice, dar şi a celor privind patrimoniul natural şi cultural naţional un obiectiv pe 2017 (Imagine: ADEL AL-HADDAD / MEDIAFAX FOTO)

"În considerarea art. 35 din Constituţia României - care recunoaşte şi garantează dreptul oricărei persoane la un mediu sănătos şi echilibrat ecologic - Ministerul Public şi-a propus ca intensificarea luptei împotriva infracţiunilor privind mediul, a celor silvice, privind patrimoniul natural şi cultural naţional să constituie un obiectiv pentru anul 2017, prin operaţionalizarea şi specializarea reţelei de procurori în vederea investigării cauzelor din domeniul de referinţă, precum şi prin combaterea mai eficientă a faptelor incriminate de legea penală", se arată într-un mesaj al Ministerului Public, postat pe contul de Facebook.

Ministerul Public transmite că infracţionalitatea contra mediului se plasează, la nivel mondial, pe locul patru în cadrul activităţilor ilicite internaţionale, generatoare de profit criminal, după traficul de stupefiante, contrafaceri şi traficul de fiinţe umane.

"Având în vedere această realitate, evidentă atât pe plan internaţional cât şi pe plan naţional, Ministerul Public consideră că autorităţile publice au obligaţia să coopereze, să aibă un rol activ şi ferm în prevenirea şi combaterea infracţionalităţii contra mediului. În această direcţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lansat, la sfârşitul anului trecut, proiectul Justiţia verde, care a elaborat proiecte de cooperare interinstituţională, precum şi un răspuns penal coerent, adecvat şi energic la ofensiva criminalităţii contra mediului", potrivit sursei citate.

Mesajul a fost transmis având în vedere că luni este Ziua Mondială a Mediului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici