Ziua Poliţiei de Frontieră. Ciucă: România are capacitatea să furnizeze securitate spaţiului european

România a demonstrat că are capacitatea să furnizeze stabilitate şi securitate spaţiului european şi să fie partener profesionist şi de încredere în măsură să contribuie la gestionarea crizelor, susţine premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj transmis duminică cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră.

219 afișări
Imaginea articolului Ziua Poliţiei de Frontieră. Ciucă: România are capacitatea să furnizeze securitate spaţiului european

Ziua Poliţiei de Frontieră. Ciucă: România are capacitatea să furnizeze securitate spaţiului european

„Zi şi noapte, de veghe la porţile României, întreg personalul Poliţiei de Frontieră îndeplineşte o misiune care implică un grad înalt de responsabilitate, profesionalism şi implicare în acelaşi timp. Faptul că cel mai recent Raport privind starea spaţiului Schengen pentru 2022 invită Consiliul să adopte deciziile care să permită şi României să devină în mod oficial parte a acestui spaţiu, având în vedere că au fost îndeplinite toate criteriile, este o recunoaştere a eforturilor depuse pentru securizarea frontierelor atât din punct de vedere logistic, cât şi din punct de vedere al activităţilor specifice Poliţiei de Frontieră”, se arată în mesaj.

Premierul a vorbit şi despre provocările din ultimii ani cu care s-au confruntat poliţiştii de frontieră.

„Pe lângă aspectele legate strict de îndeplinirea acestor misiuni curente, ultimii câţiva ani au reprezentat o adevărată piatră de încercare pentru oamenii din structurile Poliţiei de Frontieră, pe care pandemia şi, mai nou, agresiunea Rusiei în Ucraina i-au pus în situaţia de a gestiona fluxuri neobişnuit de mari de tranzit la frontierele României şi au făcut acest lucru cu profesionalism şi mobilizare exemplară. Cu sprijinul nemijlocit al Poliţiei de Frontieră, în perioada de pandemie românii plecaţi din ţară au revenit în siguranţă acasă, iar anul acesta, mii de refugiaţi din Ucraina au ajuns în România pentru a se pune la adăpost din calea războiului. De asemenea, prin intermediul Poliţiei de Frontieră, care are în responsabilitate securizarea a peste 2.000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene, România a demonstrat că are capacitatea să furnizeze stabilitate şi securitate spaţiului european şi să fie partener profesionist şi de încredere în măsură să contribuie la gestionarea crizelor”, susţine Ciucă.

Premierul anunţă că printre obiectivele din Programul de Guvernare se numără continuarea eforturilor de securizare a frontierelor, conform angajamentelor asumate de România ca stat al Uniunii Europene şi aspirant la Spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici