Ziua Pompierilor din România: Au dovedit că sunt salvatori europeni

Pompierii români au dovedit încă o dată că sunt salvatori europeni prin misiunile dificile din Grecia şi Franţa, spune premierul Nicolae Ciucă, în mesajul adresat cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

235 afișări
Imaginea articolului Ziua Pompierilor din România: Au dovedit că sunt salvatori europeni

Ziua Pompierilor din România: Au dovedit că sunt salvatori europeni

„Celebrăm astăzi curajul, devotamentul şi tenacitatea celor care salvează vieţi şi pun umărul la reconstrucţia comunităţilor locale. De la biruinţa eroică de pe Dealul Spirii, în urmă cu 174 de ani, pompierii români au obţinut încrederea şi respectul cetăţenilor, prin misiuni de cele mai multe ori extrem de dificile. Faptul că astăzi România este un stat funcţional şi sigur se datorează inclusiv eforturilor neobosite ale celor care ne protejează şi ne salvează. Cu toţii am fost impresionaţi de profesionalismul salvatorilor, dovedit şi în ultima perioadă în care ţara noastră a fost afectată de fenomene climatice extreme - secetă, inundaţii, incendii”, se arată în mesajul prim-ministrului.

Potrivit acestuia, pompierii, în misiunile cotidiene de acordare a asistenţei medicale de urgenţă fac dovada umanităţii, gestionând provocări dintre cele mai diverse cu empatie şi respect faţă de cei aflaţi în suferinţă.

„Pregătirea lor la cele mai înalte standarde este preţuită şi la nivel internaţional. Mereu la datorie, pompierii români au dovedit încă o dată că sunt salvatori europeni. Misiunile dificile din Grecia şi Franţa, colaborarea cu echipele partenere din Europa, au demonstrat că solidaritatea şi curajul sunt valori universale, traduse în teren prin eforturi supraomeneşti şi autentice fapte de eroism.
Mulţumiri şi recunoştinţă eroilor noştri salvatori! România şi întreaga Europă contează pe dumneavoastră! La mulţi ani şi mult succes în misiunile de salvare!”, se încheie mesajul lui Ciucă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
pompieri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici