Ziua porţilor deschise la Cotroceni - VIDEO

Administraţia Prezidenţială organizează, astăzi, "Ziua porţilor deschise" la Palatul Cotroceni, ocazie cu care vor putea fi văzute inclusiv elicopterul prezidenţial, sala unde au loc şedinţele CSAT şi biroul şefului statului.

418 afișări
Imaginea articolului Ziua porţilor deschise la Cotroceni - VIDEO

Palatul Cotroceni (Imagine: www.presidency.ro)

Peste 12.000 de persoane au vizitat Palatul Cotroceni, până duminică, la ora 14.00, au declarat organizatorii.

La intrarea în curtea palatului, vizitatorii trec prin filtrul ofiţerilor SPP, după care sunt ghidaţi către traseul de vizitare. Odată încheiată această etapă, merg pe aleea principală către intrarea în Palatul Cotroceni, pentru a vedea holul unde şeful statului susţine declaraţiile de presă, saloanele unde au loc convorbirile oficiale cu delegaţiile străine, biblioteca, Sala Unirii..

Biroul preşedintelui, aflat la etajul clădirii, sala de şedinţe a CSAT sunt alte puncte de pe traseu şi totodată elemente de noutate faţă de anul trecut.

Intrarea este liberă şi la Muzeul Cotroceni şi pot vizitate şi grădinile Palatului. De asemenea, poate fi văzut şi elicopterul folosit de şeful statului în deplasările interne, care a fost adus, încă de la ora 8.00, pe heliportul de la Cotroceni. Aparatul are cinci locuri - două scaune în spatele piloţilor şi o banchetă de trei locuri.

În cursul zilei este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu, ca şi anul trecut, când a venit între vizitatori, a discutat, s-a fotografiat cu aceştia şi a susţinut o scurtă declaraţie.

Video Stirileprotv.ro

Ziua porţilor deschise este organizată între orele 9.00 şi 21.00, însă, ca şi anul trecut, programul a fost prelungit pănă la ora 24.

Fanfara regimentului de gardă şi protocol este de asemenea aşteptată la evenimentul de duminică.

Accesul în Complexul Cotroceni se face pe la poarta Leu din bulevardul Geniului, pe baza unui document de identitate.

Administraţia Prezidenţială a organizat şi anul trecut, în 18 mai, "Ziua porţilor deschise" la Palatul Cotroceni, marcând împlinirea unui an de la invalidarea prin referendum, la 19 mai 2007, a deciziei Parlamentului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Aproximativ 40.000 de persoane au vizitat în 2008 Palatul Cotroceni, conform estimărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici